
Krämig pasta med butiksgrillad kyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 755

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3020 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 17%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling grillad hel 600.0 gram 30%
Penne rigate 4.0 dl 17%
Purjolök 0.5 styck 1%
Vitlök torkad 1.5 klyftor 0%
Spenat färsk 140.0 gram 1%
Creme fraiche 2.5 dl 27%
Valnötskärnor 50.0 gram 11%
Bacon som knapersteks} 140.0 gram 10%
Matfett till stekning 2.0 msk 7%
Kockskolan:
Om rörpasta > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla purjolök. Riv vitlök fint. Hacka nötter grovt.
- Fräs purjolök, vitlök och spenat (under tiden pastan kokar) i en stor panna. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Tips: Tillsätt mer creme fraiche eller grädde för krämigare pasta!
- Knaperstek bacon i separat panna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Häll från vattnet på pastan. Vänd ner såsen. Lägg upp på fat. Strö över valnötter och bacon. Servera grillad kyckling till. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Krämig pasta med butiksgrillad kyckling
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani