Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 146
    
                Kcal / portion: 548
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2191 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 2.0 styck 21%
Grönsaksraita:
Tomater 3.0 st stora 5%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Dill 3.0 kvistar 0%
Sås:
Anissprit 10.0 cl 9%
Ingefära färskriven 1.5 msk 1%
Saffran 0.3 gram 0%
Grädde 0.7 dl 12%
Smör kallt 150.0 gram 50%
Hummerfond konc. 1.0 msk 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.
 - Finriv ingefära och limeskal. 
Finhacka även dillen. - Raita: Koka upp vatten och skålla (lägg i)tomaterna 10 sek. Spola dem i kallt vatten och skala. 
Dela dem på mitten och gröp ur kärnhuset.
Tärna tomaterna i små fyrkanter.
Blanda med limeskal och dill. - Sås: Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter. 
Rör ner smör försiktigt, bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Salta och peppra. 
Kockens kommentar
Rättan kan tillredas i förväg. Ställ hummer och raita kallt. Värm upp såsen före servering och lägg upp.
Alternativ
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Hummer med ingefärssås (förrätt)
- 
                
                  
                
                Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
 - 
                
                  
                
                Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                
                    