Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hummer med skal kokt

1.0 

styck

Mjölk

1.0 

liter

Vispgrädde

2.0 

dl

Hummerfond konc.

1.0 

dl

Konjak/brandy

1.0 

msk

Dill

2.0 

kvistar

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Kuvertbröd

4.0 

styck

 

Ger 2 tallrikar/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 189 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2623 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 445 gram)

Ingredienser

Visa:

Hummer med skal kokt 1.0 styck 9%

Mjölk 1.0 liter 23%

Vispgrädde 2.0 dl 27%

Hummerfond konc. 1.0 dl 10%

Konjak/brandy 1.0 msk 1%

Dill 2.0 kvistar 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Kuvertbröd 4.0 styck 30%

 

Ger 2 tallrikar/portion 

Tillagning (14 min )

  1. Rensa hummern.

  2. Häll mjölk, grädde, fond och konjak
    i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt.

  3. Häll upp i tallrikar, fördela hummern och garnera med kryddgrönt, helst dill.

Kockens kommentar

Denna soppa fungerar utmärkt som förrättssoppa. Halvera då mängderna, förutom hummern, vilket gör soppan lite mer lyxig.

Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay

Liknande recept som Hummersoppa