Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 656

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2623 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 1.0 styck 9%
Mjölk 1.0 liter 23%
Vispgrädde 2.0 dl 27%
Hummerfond konc. 1.0 dl 10%
Konjak/brandy 1.0 msk 1%
Dill 2.0 kvistar 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Kuvertbröd 4.0 styck 30%
Ger 2 tallrikar/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (14 min )
- Rensa hummern.
- Häll mjölk, grädde, fond och konjak
i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt. - Häll upp i tallrikar, fördela hummern och garnera med kryddgrönt, helst dill.
Kockens kommentar
Denna soppa fungerar utmärkt som förrättssoppa. Halvera då mängderna, förutom hummern, vilket gör soppan lite mer lyxig.
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Hummersoppa
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan