Gratinerade havskräftor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gratinerade havskräftor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Havskräftor råa

12.0 

styck

Smör normalsaltat

250.0 

gram

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Gul lök

1.0 

styck

Jalapeno grön inlagd

1.0 

styck

Persilja finhackad

1.0 

dl

Peppar

 

 

Parmesan nyriven

1.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3471 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 18%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 324 gram)

Ingredienser

Visa:

Havskräftor råa 12.0 styck 17%

Smör normalsaltat 250.0 gram 52%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%

Persilja finhackad 1.0 dl 0%

Peppar 0%

Parmesan nyriven 1.5 dl 7%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 19%

Tillagning (20 min )

  1. Tina kräftorna om de ärfrysta.

  2. Sätt ugnen på 275°C.

  3. Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form.

  4. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja och jalapeno. Riv parmesan.

  5. Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och jalapeno ett par minuter utan att bränna. Smält resten av smöret i pannan.

  6. Häll löksmöret över kräftorna och strö över parmesanost och persilja. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.

  7. Ta ut och dra några varv med pepparkvarn över kräftorna.

Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay

Liknande recept som Gratinerade havskräftor