Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3471 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 18%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Havskräftor råa 12.0 styck 17%
Smör normalsaltat 250.0 gram 52%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Jalapeno grön inlagd 1.0 styck 0%
Persilja finhackad 1.0 dl 0%
Peppar 0%
Parmesan nyriven 1.5 dl 7%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 19%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tina kräftorna om de ärfrysta.
- Sätt ugnen på 275°C.
- Dela kräftorna på längden och lägg dem i en ugnsfast form.
- Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja och jalapeno. Riv parmesan.
- Hetta upp lite smör i stekpanna på medelvärme. Fräs lök, vitlök och jalapeno ett par minuter utan att bränna. Smält resten av smöret i pannan.
- Häll löksmöret över kräftorna och strö över parmesanost och persilja. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter.
- Ta ut och dra några varv med pepparkvarn över kräftorna.
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Gratinerade havskräftor
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan