Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1620 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Tomater 1.0 styck 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Basilika 0.5 kruka 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Brännvinsost 31% 100.0 gram 24%
Pilgrimsmusslor med skal 8.0 styck 7%
Salami hård 8.0 skivor 24%
Baguette, bagett 8.0 skivor 13%
Smör normalsaltat 2.0 msk 12%
Jungfrusallat (blandsallat) 25.0 gram 0%
Sesamfrön svarta 1.0 msk 3%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 250°C.
Grovriv limeskal med riv- eller zestjärn.
Skala vitlök. Skär tomater i bitar. - Lägg i en matberedare limeskal, vitlök, tomater, sambal, basilikablad, salt och ost skurna i bitar. Mixa.
- Lägg pilgrimsmusslorna i en ugnssäker form och häll över mixet.
Gratinera i ugn i 10 minuter. - Hetta upp en stekpanna utan fett.
Torrstek salamiskivor i några sekunder.
Lägg över på hushållspapper. - Hetta upp smör i pannan och stek brödskivorna tills ytan fått färg. Vänd.
- Lägg upp brödet på tallrikar.
Lägg på sallat och pilgrimsmusslor.
Strö över sesamfrön och lägg på salami.
Fler recept inom Skaldjurstips Simonsig Chrardonnay & Meerlust Chardonnay
Liknande recept som Brännvinsost- och basilikagratinerade pilgrimsmusslor (förrätt)
-
Toast Skagen (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Hemkokt krabba
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rotfruktsgryta med gambas (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gratinerad krabba
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Västerbottengratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad havskräfta med curry, morot och aprikos
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Räk- och ädelostpaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Halstrade tigerräkor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan