Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 626

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lasagneplattor torkad 10.0 styck 29%
Blandsvamp 500.0 gram 5%
Gul lök 2.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Bladspenat färsk 150.0 gram 1%
Smör normalsaltat 75.0 gram 22%
Vetemjöl 1.0 dl 8%
Mjölk 1.0 liter 24%
Garnering:
Fänkål 2.0 styck 5%
Persilja 0.5 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 0%
Kockskolan:
Om pastaplattor > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär ner svamp i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smör i en vid kastrull. Lägg i svampen. Låt den få lite färg. Lägg i lök och vitlök. Fräs ytterligare 5 minuter.
- Pudra över mjöl. Rör runt noggrant. Slå på mjölk, lite i taget, under omrörning. Koka upp försiktigt under omrörning. Koka på svag värme i cirka 10 minuter.
- Varva i en ugnsfast form sås, lasagneplattor och spenat. Sås längst ner och högst upp. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
- Garnering: Hyvla fänkål extremt tunt. Lägg i iskallt vatten cirka 10 minuter.
- Hacka persilja. Tag upp fänkålen. Låt den rinna av. Blanda med olivolja, persilja, pressad citron, salt och peppar.
- Servera lasagnen med fänkålsgarneringen.
Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Svamplasagne med fänkål
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli