Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

400.0 

gram

Morot

1.5 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Fiskbuljong

1.0 

liter

el. vatten + konc. fond

 

 

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Vetemjöl

4.0 

msk

Mjölk

2.0 

dl

Creme fraiche

0.5 

dl

Gräslök finhackad

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 330

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1319 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 483 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 400.0 gram 24%

Morot 1.5 styck 4%

Gul lök 1.0 styck 4%

Purjolök 1.0 styck 5%

Fiskbuljong 1.0 liter 3%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Smör normalsaltat 4.0 msk 29%

Vetemjöl 4.0 msk 10%

Mjölk 2.0 dl 9%

Creme fraiche 0.5 dl 12%

Gräslök finhackad 1.0 msk 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Tärna morötter. Hacka lök grovt. Skär purjolök i ringar. Koka grönsakerna i fiskbuljong så att de blir nästan mjuka.
  2. Smält smör. Vispa i mjöl. Späd den sedan med mjölk och fiskbuljong lite i taget under omrörning. Häll över alla grönsakerna i soppan.
  3. Dela fisk i bitar. Lägg ner i soppan. Låt fisken sjuda i soppan ett par minuter tills den är genomkokt.
  4. Vispa försiktigt ner crème fraiche i soppan. Låt soppan koka upp. Toppa med finklippt gräslök.

Kockens kommentar

Den här goda fisksoppan passar lika bra som förrätt som varmrätt. Det är bara att göra en större sats eller göra den matigare med mer grönsaker och fisk.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Norsk fisksoppa