Torsk- och laxburgare

Foto: Ingvar Eriksson, Norsk Fisk ¤

Torsk- och laxburgare

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé med skinn

200.0 

gram

Torskfilé

200.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Ströbröd

1.0 

msk

Citronjuice

2.0 

msk

Persilja finhackad

2.0 

msk

Rapsolja till stekning

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Majonnäs

 

 

 

Majonnäs äkta

0.8 

dl

Chilisås tomat

2.0 

msk

Kajennpepparpulver

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1580 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 22%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 149 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé med skinn 200.0 gram 23%

Torskfilé 200.0 gram 10%

Ägg 1.0 styck 4%

Ströbröd 1.0 msk 2%

Citronjuice 2.0 msk 1%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Rapsolja till stekning 0.5 dl 25%

Salt och peppar 0%

 

Majonnäs 

Majonnäs äkta 0.8 dl 32%

Chilisås tomat 2.0 msk 2%

Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (50 min )

  1. Blanda ihop majonnäs, chilisås och kajennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
  2. Börja med att ta bort skinnet på lax. Skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.
    Lägg färsen i en bunke.
  3. Tillsätt ägg, ströbröd, persilja och juice från citron. Salta, peppra och blanda ordentligt. Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
  4. Ta ut färsen. Forma till burgare. Häll rikligt med olja i en stekpanna. Låt oljan bli varm. Stek/fritera burgarna 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.
  5. Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.

Kockens kommentar

Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.

Fler recept inom Fiskburgare

Liknande recept som Torsk- och laxburgare