Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 22%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé med skinn 200.0 gram 23%
Torskfilé 200.0 gram 10%
Ägg 1.0 styck 4%
Ströbröd 1.0 msk 2%
Citronjuice 2.0 msk 1%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Rapsolja till stekning 0.5 dl 25%
Majonnäs
Majonnäs äkta 0.8 dl 32%
Chilisås tomat 2.0 msk 2%
Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (50 min )
- Blanda ihop majonnäs, chilisås och kajennepeppar. Smaka av med salt och peppar.
- Börja med att ta bort skinnet på lax. Skär sedan ner lax och torskfilé i mindre bitar. Kör i en mixer till en jämn fiskfärs.
Lägg färsen i en bunke. - Tillsätt ägg, ströbröd, persilja och juice från citron. Salta, peppra och blanda ordentligt. Täck skålen med folie och låt vila i 20 minuter i kylen.
- Ta ut färsen. Forma till burgare. Häll rikligt med olja i en stekpanna. Låt oljan bli varm. Stek/fritera burgarna 2-3 minuter på varje sida. De ska få en härlig gyllene yta.
- Servera med sallad, tomat, chilimajonnäs och bröd.
Kockens kommentar
Lätt och gott till helgen. Gör lax- och torskburgare med förslagsvis en härlig, lagom het chilimajonnäs.Fler recept inom Fiskburgare
Liknande recept som Torsk- och laxburgare
-
Fiskfärs - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fiskekaker - klassisk norsk fiskburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laksfiskekaker - norska laxburgare
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödingburgare med apelsinsmak
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxburgare med avokado och rostad klyftpotatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Spättafiskburgare med dill- och senapsrostad aubergine
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxbullar med karamelliserade svartrötter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: