
Ryssröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 674

GBR (GI) / port: 23
Recept: 2695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 300.0 gram 21%
Ris 2.0 dl 21%
Hushållsmargarin 80% fett 1.0 msk 3%
Purjolök strimlad 1.0 dl 0%
Köttbuljongtärning 1.0 styck 0%
Tomatpuré konserv 0.5 dl 1%
Tomatketchup 2.0 msk 1%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 1.0 tsk 0%
Svartpeppar mald 1.0 tsk 0%
Kajennpepparpulver 1.0 gram 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Paprikapulver 2.0 tsk 1%
Vitlök 1.0 klyfta 0%
Gul lök hackad 3.0 msk 0%
Tillbehör
Pitabröd 8.0 styck 49%
Grönsaker 0%
Skapat av: Kaveldunet
Tillagning
- Koka riset enligt förpackningen.
- Fräs och smula sönder köttfärs i smöret med en gaffel.
- Lägg i den strimlade purjolöken.
- Smula över buljongtärningen.
- Tillsätt puré, ketchup samt kryddorna (pressa vitlöken).
- Späd med vatten. Rör om.
- Låt koka under lock 10-15 min.
- Blanda ner riset i köttfärsröran och värm tills det blir riktigt varm.
Kockens kommentar
Gott alternativ till tacos om man har tröttnat på deEj Klart.
Fler recept inom Kokt färs, färsgrytor
Liknande recept som Ryssröra
-
Chili con carne
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel chili con carne
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smakrik chili con carne
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Frikadeller med feta i tomatsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Påsakorv, kokt köttfärsklassiker i påse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Chili med bönor, majs och korianderkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Auberginefärsgryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cowboygryta
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost och chilibulgur
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsbullar med fetaost i tomatsås (GI-recept)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Mita, GI-boden