Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1357 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Koljafilé 800.0 gram 47%
Vetemjöl 4.0 msk 9%
Paprikapulver 1.0 tsk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 0.5 tsk 0%
Smör till stekning 1.0 msk 7%
Olivolja till stekning 1.0 msk 8%
Apelsinsås:
Schalottenlök finhackad 1.0 msk 0%
Fiskbuljong 1.5 dl 0%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Apelsinjuice 2.0 dl 6%
Matlagningsgrädde 1.0 dl 12%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Basilika finhackad 1.0 msk 0%
Smör normalsaltat 1.0 msk 7%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Blanda samman vetemjöl, paprikapulver och peppar. Torka fiskfiléer. Vänd i blandningen av vetemjöl och kryddor.
- Stek fisken i en blandning av smör och olivolja. Lägg fiskfiléerna på ett varmt fat när de är färdigstekta.
- Finhacka lök, fräs den i smör eller olja till den är mjuk.
- Tillsätt sen fiskbuljong, apelsinjuice och apelsinskal. Koka upp såsen och låt koka ett par minuter innan du tillsätter matlagningsgrädde. Låt såsen koka 8-10 minuter så att den tjocknar något.
- Smaka av den med salt och peppar. Den kan också redas med maisenamjöl. Garnera med färsk basilika precis före servering.
Kockens kommentar
När man steker fisk ger en blandning av smör och olja det bästa resultatet. Smör ger smak och oljan tillåter hög stektemperatur.Tips!
Om du vill ha en sås som är blank så kan du sila den efter kokning.
Kokta grönsaker, råris, vanligt ris eller kokt potatis funkar alla som bra tillbehör.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Stekt kolja med apelsinsås
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan