Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Kikärter konserv

400.0 

gram

Smålök

5.0 

styck

Pinjenötter

20.0 

gram

Rosmarin

1.0 

kvist

Balsamvinäger röd }

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1975 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 9%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 298 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 55%

Kikärter konserv 400.0 gram 26%

Smålök 5.0 styck 4%

Pinjenötter 20.0 gram 7%

Rosmarin 1.0 kvist 0%

Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Dela lax i portiomsbitar. Halstra laxen cirka 3 minuter på varje sida. Flytta laxen till en tallrik. Håll varm.
  2. Häll av spadet och skölj kikärter. I samma panna rostar du pinjenötter, kikärter och lök.
  3. Tillsätt en rosmarinkvist. Koka ur pannan med balsamvinäger. Tillsätt smör. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Halstra betyder att du steker eller grillar kort tid på hög värme. Den här rätten med bl a rostade pinjenötter gör du snabbt när du vill äta gott.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Halstrad lax