Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1975 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 55%
Kikärter konserv 400.0 gram 26%
Smålök 5.0 styck 4%
Pinjenötter 20.0 gram 7%
Rosmarin 1.0 kvist 0%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Dela lax i portiomsbitar. Halstra laxen cirka 3 minuter på varje sida. Flytta laxen till en tallrik. Håll varm.
- Häll av spadet och skölj kikärter. I samma panna rostar du pinjenötter, kikärter och lök.
- Tillsätt en rosmarinkvist. Koka ur pannan med balsamvinäger. Tillsätt smör. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Halstra betyder att du steker eller grillar kort tid på hög värme. Den här rätten med bl a rostade pinjenötter gör du snabbt när du vill äta gott.Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Halstrad lax
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan