
Marinerade Quorn Bullar på spett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 1
Recept: 850 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Quorn bullar } 1.0 förp. 21%
Pesto Rosso Barilla } 3.0 msk 17%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 2%
Vitlök 2.0 klyftor 2%
Strösocker 2.0 msk 13%
Sås:
Yoghurt grekisk 1.5 dl 21%
Limejuice 1.0 msk 0%
Vitlök 1.0 klyfta 1%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Koriander färskhackad 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Paprika röd/gul/orange 1.0 styck 3%
Rödlök 1.0 styck 7%
Körsbärstomater 6.0 styck 3%
Champinjoner 6.0 styck 4%
Grillspett Äts ej
Skapat av: QuornSverige
Tillagning
- Marinera: Lägg pesto, tomatpuré, pressad vitlök, socker och kryddor i en skål och rör ihop. Lägg i Quornbullarna och blanda ordentligt så att marinaden fördelas jämnt. Täck över och placera bullarna i kylen innan de ska tillagas.
- Sås: Tillred såsen genom att blanda ihop grekiska yoghurt, limejuice, pressad vitlök, hackad persilja och koriander. Täck över och låt dra tills servering.
- Grillspett: Skär lök, paprika och champinjoner i 2,5 cm stora bitar.
- Trä på paprikan på ett grillspett och varva med de marinerade Quorn Bullarna, lök, champinjoner och tomater. 3-4 Bullar på varje spett.
- Grilla: Lägg aluminiumfolie i en grillpanna eller på grillen och placera spetten ovanpå. Häll på lite matolja. Grilla dem i 10-15 minuter på mellanvärme och pensla regelbundet med eventuellt återstående marinad eller olja om det behövs.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Marinerade Quorn Bullar på spett
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon