Kycklingspett med grillad paprika, bön- och fetaostfylld tortilla

Kycklingspett med grillad paprika, bön- och fetaostfylld tortilla

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Marinerad innerfilé (Kronfågel) }

600.0 

gram

Grillspett av trä

4.0 

styck

Tortilla

2.0 

styck

 

Röra:

 

Bönor konserverad

400.0 

gram

Chilifrukt röd hackad

1.0 

tsk

Gurka

5.0 

cm

Tomater

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Apetina i olja 29% fett }

100.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Paprika gul

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Olivolja

2.0 

tsk

Koriander färsk

0.5 

kruka

Lime färskpressad

1.0 

styck

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 710

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2839 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 473 gram)

Ingredienser

Visa:

Marinerad innerfilé (Kronfågel) } 600.0 gram 25%

Grillspett av trä 4.0 styck Äts ej

Tortilla 2.0 styck 13%

 

Röra:

Bönor konserverad 400.0 gram 16%

Chilifrukt röd hackad 1.0 tsk 0%

Gurka 5.0 cm 0%

Tomater 2.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Apetina i olja 29% fett } 100.0 gram 11%

 

Tillbehör:

Paprika gul 1.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Olivolja 2.0 tsk 3%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Baguette, bagett 1.0 styck 24%

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Lägg spetten i blöt 30 minuter. Tänd grillen. Skölj rent bönorna och låt rinna av. Finhacka chili. Halvera, kärna ur och hacka gurka. Halvera, kärna ur och hacka tomat. Skala och finhacka vitlök. Trä kycklingen på spett.
  2. Bönröra: Blanda samman bönor, chili, gurka, tomat och vitlök. Smula ner osten. Rippla över lite av olivoljan från osten.
  3. Tortilla: Bred bönröra på ena halvan av två mjuka tortillabröd. Vik över och pensla med Apertinaolja.
  4. Rostad paprika: Skiva lök tunt. När du har en bra grillglöd, grilla paprikor tills de svartnar runt om. Ta av från värmen och låt svalna. Skala av det sotade höljet, dela och kärna ur. Strimla paprikan i Ŋ cm breda strimlor. Vänd i olja med tunt skivad lök.
  5. Grilla kycklingspetten 6 minuter totalt och vänd flera gånger. Grilla bröden på båda sidor.
  6. Servera spett och bröd med rostad paprikasallad, citron och koriander. Smaklig måltid!

Fler recept inom Grillad kyckling, fågel

Liknande recept som Kycklingspett med grillad paprika, bön- och fetaostfylld tortilla