Gubbalåda

Gubbalåda

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis kokt

4.0 

st stora

Ägg hårdkokta

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

st stor

Persilja finhackad

1.0 

dl

Ansjovisfilé konserv

1.0 

burk

Vispgrädde

2.0 

dl

Hårdost lagrad, riven

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Hårt bröd

8.0 

skivor

Smör

60.0 

gram

Hårdost lagrad

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 710

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2839 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 330 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis kokt 4.0 st stora 15%

Ägg hårdkokta 2.0 styck 5%

Gul lök 1.0 st stor 2%

Persilja finhackad 1.0 dl Äts ej

Ansjovisfilé konserv 1.0 burk Äts ej

Vispgrädde 2.0 dl 25%

Hårdost lagrad, riven 2.0 dl 11%

 

Tillbehör:

Hårt bröd 8.0 skivor 15%

Smör 60.0 gram 15%

Hårdost lagrad 8.0 skivor 11%

Skapat av: maggis

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatis. Låt svalna och skiva den tunt.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Hårdkoka ägg. Låt kallna. Hacka ägg och persilja. Riv ost.
  4. Skala och skiva lök. Fräs den i smör i en stekpanna tills den blir mjuk.
  5. Lägg potatis och lök i en ugnssäker form. Strö över ägg och persilja. Lägg på anjovisfiléer. Tillsätt anjovisspadet och grädden. Strö över den rivna osten.
  6. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
  7. Servera med bröd , smör och ost.

Kockens kommentar

 

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Gubbalåda