
Gubbalåda
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 710

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 14%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis kokt 4.0 st stora 15%
Ägg hårdkokta 2.0 styck 5%
Gul lök 1.0 st stor 2%
Persilja finhackad 1.0 dl Äts ej
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk Äts ej
Vispgrädde 2.0 dl 25%
Hårdost lagrad, riven 2.0 dl 11%
Tillbehör:
Hårt bröd 8.0 skivor 15%
Smör 60.0 gram 15%
Hårdost lagrad 8.0 skivor 11%
Skapat av: maggis
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis. Låt svalna och skiva den tunt.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Hårdkoka ägg. Låt kallna. Hacka ägg och persilja. Riv ost.
- Skala och skiva lök. Fräs den i smör i en stekpanna tills den blir mjuk.
- Lägg potatis och lök i en ugnssäker form. Strö över ägg och persilja. Lägg på anjovisfiléer. Tillsätt anjovisspadet och grädden. Strö över den rivna osten.
- Grädda i ugnen ca 15 minuter.
- Servera med bröd , smör och ost.
Kockens kommentar
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Gubbalåda
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: