Grillad kokt oxbringa med caesarsmör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad kokt oxbringa med caesarsmör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Oxbringa färsk benfri

1000.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Rotselleri

150.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Chipotle chili

1.0 

styck

Vitlök hel torkad

1.0 

styck

Sirap mörk

1.0 

dl

Maizena ljus

 

 

Vatten

 

 

 

Aromsmör:

 

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Sardellfilé i burk

3.0 

styck

el. ansjovisfiléer

 

 

Parmesan nyriven

25.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.2 

styck

 

Kockskolan:

 

Så steks/grillas oxbringa>

 

 

Så kokas kött >

 

 

Så grillas kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 366

Kcal / portion: 883

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 27%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 241 gram)

Ingredienser

Visa:

Oxbringa färsk benfri 1000.0 gram 58%

Morot 2.0 styck Äts ej

Rotselleri 150.0 gram Äts ej

Gul lök 2.0 styck Äts ej

Chipotle chili 1.0 styck Äts ej

Vitlök hel torkad 1.0 styck Äts ej

Sirap mörk 1.0 dl 13%

Maizena ljus 0%

Vatten 0%

 

Aromsmör:

Smör normalsaltat 125.0 gram 26%

Sardellfilé i burk 3.0 styck 1%

el. ansjovisfiléer 0%

Parmesan nyriven 25.0 gram 3%

Citron juice+fruktkött 0.2 styck 0%

 

Kockskolan:

Så steks/grillas oxbringa> Äts ej

Så kokas kött > Äts ej

Så grillas kött > Äts ej

Tillagning (5 tim )

  1. Skala och skär ner lök och rotsaker grovt. Lägg ner i en rymlig gryta tillsammans med putsat kött. Häll på vatten så att det täcker.
  2. Koka: Ställ på spisen och låt sjuda sakta tills det är mört, cirka 3 timmar. Om man sticker en kniv i köttet ska det släppa lätt. Tag upp och ställ under press, låt svalna.
  3. Sirapsglejs: Tag 1 liter av buljongen. Koka ner till hälften. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Red av buljongen lätt. Tillsätt sirap. Ställ åt sidan för att kallna.
  4. Aromsmör: Rumstemperera smör. Vispa vitt och fluffigt. Hacka sardelfiléer fint och rör ner. Pressa i citron. Vänd i parmesan. Riv vitlök och ha i. Forma smöret på valfritt sätt. Ställ kallt.
  5. Tillbehör: Tillaga valfritt tillbehör.
  6. Grilla: Sätt på grillen. Skär upp oxbringan i portionsbitar. Lägg på grillen. Pensla med sirapsglejsen. Låt det karamelliseras lite. Servera med smöret.

Kockens kommentar

Tillaga en större portion aromsmör så att gästerna kan ta mer. Spara resen i frysen. Läs mer om tillagning oxbringa, se > Så steks/grillas oxbringa.

Fler recept inom Grillat nötkött

Liknande recept som Grillad kokt oxbringa med caesarsmör