Grillad kyckling med krispig vitlök och rosmarinpotatis

Grillad kyckling med krispig vitlök och rosmarinpotatis

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingdelar grillade

800.0 

gram

Potatis

0.9 

kilo

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Olivolja

2.5 

msk

Rosmarin

0.5 

kruka

Flingsalt

 

 

 

Dippsås:

 

Crème fraiche lätt

2.0 

dl

Söt/sweet chilisås

2.0 

msk

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om chilisåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 694

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2775 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 381 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingdelar grillade 800.0 gram 52%

Potatis 0.9 kilo 22%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Olivolja 2.5 msk 10%

Rosmarin 0.5 kruka 1%

Flingsalt 0%

 

Dippsås:

Crème fraiche lätt 2.0 dl 12%

Söt/sweet chilisås 2.0 msk 2%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om chilisåser > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (35 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Skrubba potatis väl och skiva tunt. Lägg potatisen på en bakpappersklädd långpanna.
  2. Blanda olja med vitlök. Låt stå och dra cirka 5 minuter. Ringla över potatisen. Strö över flingsalt, nymald svartpeppar och grovt hackad rosmarin.
  3. Blanda väl och se till att potatisen ligger i ett så tunt lager det går. Stek potatisen i 20–25 minuter, eller tills de är klara och ser knapriga ut.
  4. Blanda samman chilidippan under tiden. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera potatis och dipp med grillad kyckling och en sallad till. Smaklig måltid!

Fler recept inom Kycklingben i ugn

Liknande recept som Grillad kyckling med krispig vitlök och rosmarinpotatis