Kycklinglår med grönskande potatissallad

Kycklinglår med grönskande potatissallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklinglår (Kronfågel)

900.0 

gram

Grillkrydda

 

 

 

Sparrispotatis

750.0 

gram

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Gurkmeja mald

0.5 

tsk

Kronärtskocksbotten }

1.0 

burk

Sugar snaps

150.0 

gram

Rädisor

1.0 

knippe

Rucolasallat

1.0 

förp.

Flingsalt

 

 

Peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Anna de Codorníu Brut Rosé

Torr, mousserad rosé
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 444 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglår (Kronfågel) 900.0 gram 45%

Grillkrydda 0%

 

Sparrispotatis 750.0 gram 27%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 13%

Gurkmeja mald 0.5 tsk 0%

Kronärtskocksbotten } 1.0 burk 9%

Sugar snaps 150.0 gram 3%

Rädisor 1.0 knippe 1%

Rucolasallat 1.0 förp. 2%

Flingsalt 0%

Peppar 0%

Kock: Kronfågel

Uppdragsgivare: Kronfågel

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda kycklinglår med grillkrydda runt om. Lägg i en form. Stek i ugnen cirka 30 minuter eller tills de blir klara.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Skrubba potatis. Skär i skivor. Lägg på bakpappersklädd långpanna.
  4. Blanda olja med gurkmeja. Ringla över potatisen. Blanda med händerna tills oljan täcker potatisens alla ytor. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Stek tills gyllengul färg och genomstekt, cirka 20 minuter.
  5. Förväll sugar snaps. (Koka upp snabbt. Häll av vattnet i sil.)
  6. Blanda potatis med kronärtsskocksbottnar, suger snaps, klyftade rädisor och sallad.

Kockens kommentar

Tips! Blanda en klar valfri dressing och häll över salladen. Smaklig måltid!

Fler recept inom Kycklingben i ugn

Liknande recept som Kycklinglår med grönskande potatissallad