För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: mariatotal

Färgglad cous-coussallad med salviakyckling

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingklubba (Kronfågel)

4.0 

styck

Bulgur gryn

3.0 

dl

el. couscous

3.0 

dl

Zucchini

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Sugar snaps

150.0 

gram

Matfett till stekning

 

 

Salvia färsk

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Dressing:

 

Citronpeppar

1.0 

msk

Vitvinsvinäger }

2.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Ravenswood Lodi Zinfandel

Mjukt rött vin
Pris: 219 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 751

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3005 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 504 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingklubba (Kronfågel) 4.0 styck 53%

Bulgur gryn 3.0 dl 28%

el. couscous 3.0 dl Äts ej

Zucchini 1.0 styck 2%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Purjolök 0.5 styck 1%

Sugar snaps 150.0 gram 2%

Matfett till stekning 0%

Salvia färsk 0%

Salt och peppar 0%

 

Dressing:

Citronpeppar 1.0 msk 1%

Vitvinsvinäger } 2.0 tsk 0%

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 12%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 2%

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Krydda kycklingbitar med salt och peppar. Snitta skinnet och stoppa in salviablad eller låt bladen steka med för att ge smak. Lägg i en ugnssäker form och stek i ugnen 35-45 min tills de är klara.
  3. Förväll (koka upp) ärtorna. Skölj av med kallt vatten.
  4. Koka cous-cous enligt anvisning på förpackningen, gärna i buljong. Rör samman dressingen och blanda med den nykokta cous-cousen.
  5. Skär zucchini i kvartar. Skär paprika i mindre bitar. Strimla purjolök. Fräs squash, paprika och purjolök lätt i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda grönsakerna med cous-cousen.
  6. Blanda i de förvällda sockerärterna strax innan servering så behåller de sin gröna färg längre.

Kockens kommentar

Tips! Alla sorters grönsaker allt efter tycke och smak kan användas.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Kycklingben i ugn

Liknande recept som Färgglad cous-coussallad med salviakyckling