
Köttgryta med grönsaker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 346

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1384 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grytbitar nötkött 400.0 gram 42%
Vetemjöl till panering 2.0 msk 5%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar grovmald 1.0 krm 0%
Smör el. margarin 4.0 msk 29%
Gul lök 2.0 styck 8%
Kalvbuljong avfettad 3.0 dl 2%
Morot 2.0 styck 6%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 1%
Krossade tomater 400.0 gram 6%
Gröna ärter frysta 1.0 dl 3%
Persilja till garnering 1.0 kvist 0%
Skapat av: vinca
Tillagning
- Vänd köttbitarna i mjölet blandat med salt och svartpeppar och bryn det i en stekpanna. Skala och hacka löken och bryn i samma panna.
- Koka upp buljongen i en annan gryta och lägg över det brynta köttet och löken i den heta buljongen.Låt koka upp. Skär morötterna och selleristjälkarna i skivor och lägg ner det i grytan.
- Låt koka på svag värme under lock i 1,5 timme. Tillsätt tomaterna och de frysta ärtorna i slutet av koktiden. Strö över persilja.
- Servera med kokt potatis.
Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Köttgryta med grönsaker
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kalops på märgpipa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Enkel burgundisk köttgryta
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Köttgryta med svamp och selleri
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan