Kycklingbröstfilé med riven ost & soltorkade tomater och vårsallad

Kycklingbröstfilé med riven ost & soltorkade tomater och vårsallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bröstfilé västerbottenost deli }

2.0 

styck

 

Potatissallad:

 

Färskpotatis små

800.0 

gram

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

Gul lök

1.0 

st liten

Rödlök

1.0 

st liten

Kryddgrönt

 

 

 

Dressing:

 

Matolja (rapsolja)

3.5 

msk

Vitvinsvinäger

2.5 

msk

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

Vatten

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Garnering:

 

Rädisor

1.0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 370

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1480 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Bröstfilé västerbottenost deli } 2.0 styck 27%

 

Potatissallad:

Färskpotatis små 800.0 gram 32%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 3%

Gul lök 1.0 st liten 2%

Rödlök 1.0 st liten 3%

Kryddgrönt 0%

 

Dressing:

Matolja (rapsolja) 3.5 msk 28%

Vitvinsvinäger 2.5 msk 0%

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 2%

Vatten 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Garnering:

Rädisor 1.0 knippe 1%

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (1 tim )

  1. Tag av plastfilmen på kyckling. Sätt in formarna i ugnen. Stek enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skrubba potatis. Koka i lättsaltat vatten knappt klara.
  3. Blanda samman dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll vattnet från potatisen. Låt ånga av en stund. Skiva grovt. Häll sedan över dressingen. Potatisen kan med fördel stå med dressing till nästa dag!
  5. Koka hastigt upp sparris. Häll av vatten. Skala och skiva gul och rödlök.
  6. Blanda i sparris och lök vid servering. Strö över kryddgrönt. Servera de nystekta/grillade kycklingfiléerna till. Smaklig måltid!

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Kycklingbröstfilé med riven ost & soltorkade tomater och vårsallad