Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2016 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 10%
Broccoli 2.0 stjälkar 2%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Vatten 1.5 liter 0%
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 2%
Grädde 4.0 dl 71%
Rapsolja 2.0 msk 11%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa och skär ner broccoli och blomkål inkusive stjälken på broccoli. Skala och strimla lök. Skala och pressa vitlök.
- Hetta upp olja i tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medeltemperatur tills mjuka.
- Tillsätt blomkål och broccoli. Häll över vatten och buljongtärning. Koka tills mjuka, cirka 20 minuter.
- Tillsätt grädde. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Blomkål- och broccolisoppa
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre