Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Vatten kallt

0.4 

dl

Salt

2.0 

krm

 

Fyllning:

 

Mandelmassa färdig

125.0 

gram

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

 

Rabarber fryst

120.0 

gram

Råsocker

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 389

Kcal / portion: 760

GBR (GI) / port: 13

Recept: 3039 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 27%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 195 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 4.0 dl 28%

Smör normalsaltat 125.0 gram 30%

Ägg 1.0 styck 2%

Vatten kallt 0.4 dl 0%

Salt 2.0 krm 0%

 

Fyllning:

Mandelmassa färdig 125.0 gram 19%

Smör normalsaltat 75.0 gram 18%

Ägg 1.0 styck 2%

 

Rabarber fryst 120.0 gram 0%

Råsocker 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Ställ kallt att vila.

  3. Blanda ihop ingredienserna till mandelmassefyllningen till en slät smet. Skala rabarer. Skär i bitar.

  4. Kavla ut pajdegen. Klä portionsformar. Ställ i frys i 20 minuter.

  5. Tag ut portionsformarna. Baka i 8 minuter.

  6. Fyll pajskalen med fyllningen. Lägg rabarber ovanpå. Strö över lite råsocker. Baka i cirka 10 minuter.

  7. Tag ut och låt svalna. Garnera med hallon eller något annat fint bär.

Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter

Liknande recept som Rabarbertarte