Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 389

Kcal / portion: 760

GBR (GI) / port: 13
Recept: 3039 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 27%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 4.0 dl 28%
Smör normalsaltat 125.0 gram 30%
Ägg 1.0 styck 2%
Vatten kallt 0.4 dl 0%
Salt 2.0 krm 0%
Fyllning:
Mandelmassa färdig 125.0 gram 19%
Smör normalsaltat 75.0 gram 18%
Ägg 1.0 styck 2%
Rabarber fryst 120.0 gram 0%
Råsocker 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Ställ kallt att vila.
- Blanda ihop ingredienserna till mandelmassefyllningen till en slät smet. Skala rabarer. Skär i bitar.
- Kavla ut pajdegen. Klä portionsformar. Ställ i frys i 20 minuter.
- Tag ut portionsformarna. Baka i 8 minuter.
- Fyll pajskalen med fyllningen. Lägg rabarber ovanpå. Strö över lite råsocker. Baka i cirka 10 minuter.
- Tag ut och låt svalna. Garnera med hallon eller något annat fint bär.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Rabarbertarte
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm