Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gelatinblad

1.5 

styck

Kokosmjölk (-dryck)

200.0 

gram

Lime färskpressad

3.0 

styck

Grapefrukt

2.0 

styck

Vatten

0.5 

dl

Honung flytande

 

 

Glassmaskin >

 

 

 

Lag:

 

Strösocker

1.3 

dl

Honung flytande

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

 

Sås:

 

Marsala starkvin

0.5 

dl

Strösocker

3.0 

msk

Honung flytande

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1655 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 281 gram)

Ingredienser

Visa:

Gelatinblad 1.5 styck 0%

Kokosmjölk (-dryck) 200.0 gram 20%

Lime färskpressad 3.0 styck 2%

Grapefrukt 2.0 styck 8%

Vatten 0.5 dl 0%

Honung flytande 0%

Glassmaskin > %

 

Lag:

Strösocker 1.3 dl 30%

Honung flytande 1.0 msk 4%

Vatten 1.0 dl 0%

 

Sås:

Marsala starkvin 0.5 dl 3%

Strösocker 3.0 msk 10%

Honung flytande 3.0 msk 13%

Tillagning (45 min )

  1. Socker(honungs)lag: Blanda socker, vatten och honung i en kastrull. Värm den lätt så att sockret löses upp. Låt svalna.

  2. Sorbet: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Finriv limeskal, pressa saft.
    Blanda sockerlag, limejuice, kokosmjölk och vatten.

    Värm lite av sorbetmassan och tillsätt gelatinbladen så att de löser sig. Ta av från värmen. Blanda med resten av massan och tillsätt 1/3-del av limeskalen. Kör i glass-maskin till önskad konsistens.

  3. Citrussallad: Skala grapefrukt och "filéa ut" klyftor. Blanda försiktigt med lite limeskal och smaksätt med lite honung.

  4. Marsalasås: Koka ihop ingredienserna till simmig sås. Späd med vatten om den blir för tjock. Ringla över citrussalladen.

Kockens kommentar

Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Frystid 3-4 timmar. Rör om efter halva tiden, eller fler gånger.

Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter

Liknande recept som Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell