Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1655 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gelatinblad 1.5 styck 0%
Kokosmjölk (-dryck) 200.0 gram 20%
Lime färskpressad 3.0 styck 2%
Grapefrukt 2.0 styck 8%
Vatten 0.5 dl 0%
Lag:
Strösocker 1.3 dl 30%
Honung flytande 1.0 msk 4%
Vatten 1.0 dl 0%
Sås:
Marsala starkvin 0.5 dl 3%
Strösocker 3.0 msk 10%
Honung flytande 3.0 msk 13%
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (45 min )
- Socker(honungs)lag: Blanda socker, vatten och honung i en kastrull. Värm den lätt så att sockret löses upp. Låt svalna.
- Sorbet: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Finriv limeskal, pressa saft.
Blanda sockerlag, limejuice, kokosmjölk och vatten.
Värm lite av sorbetmassan och tillsätt gelatinbladen så att de löser sig. Ta av från värmen. Blanda med resten av massan och tillsätt 1/3-del av limeskalen. Kör i glass-maskin till önskad konsistens. - Citrussallad: Skala grapefrukt och "filéa ut" klyftor. Blanda försiktigt med lite limeskal och smaksätt med lite honung.
- Marsalasås: Koka ihop ingredienserna till simmig sås. Späd med vatten om den blir för tjock. Ringla över citrussalladen.
Kockens kommentar
Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Frystid 3-4 timmar. Rör om efter halva tiden, eller fler gånger.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm