Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 369

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4384 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 24%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mandelmassa färdig 300.0 gram 31%
Ägg 3.0 styck 4%
Kakaopulver osötad 2.0 msk 1%
Fyllning:
Vispgrädde 4.0 dl 33%
Snabbkaffe (pulver) 1.5 msk 0%
Florsocker 3.0 msk 3%
Ägg 1.0 styck 1%
Tillval:
Marsipankycklingar mini } 24.0 styck 23%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 3 tim 30 min )
- Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°C.
Riv ner mandelmassan i en stor bunke.
Blanda ner ägg och kakao.
Vispa till slät massa. - Lägg bakplåtspapper i botten på formen.
Häll i smeten och grädda i ugnen i 20 min.
Ta ut och låt svalna. - Fyllning: Blanda grädde med snabbkaffe och florsocker i en bunke. Vispa den tjock.
- Vispa försiktigt ner ägg.
Häll smeten i springformen.
Ställ in i frysen i cirka 3 timmar. - Servering: Ta ut formen ur frysen 30 minuter före servering. Dekorera t.ex. med marsipankycklingar och citronmelissblad.
Kockens kommentar
Springform = tårtform med löstagbar kant.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm