Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Mandelmassa färdig

300.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Kakaopulver osötad

2.0 

msk

Bakplåtspapper

 

 

Springform 22-26 cm >

 

 

 

Fyllning:

 

Vispgrädde

4.0 

dl

Snabbkaffe (pulver)

1.5 

msk

Florsocker

3.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

 

Tillval:

 

Marsipankycklingar mini }

24.0 

styck

Citronmeliss färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Grande Maison Cuvée des Anges

Sött vitt vin
Pris: 99 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 369

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 4

Recept: 4384 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 24%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 119 gram)

Ingredienser

Visa:

Mandelmassa färdig 300.0 gram 31%

Ägg 3.0 styck 4%

Kakaopulver osötad 2.0 msk 1%

Bakplåtspapper %

Springform 22-26 cm > %

 

Fyllning:

Vispgrädde 4.0 dl 33%

Snabbkaffe (pulver) 1.5 msk 0%

Florsocker 3.0 msk 3%

Ägg 1.0 styck 1%

 

Tillval:

Marsipankycklingar mini } 24.0 styck 23%

Citronmeliss färsk %

Tillagning (45 min + 3 tim 30 min )

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°C.
    Riv ner mandelmassan i en stor bunke.
    Blanda ner ägg och kakao.
    Vispa till slät massa.

  2. Lägg bakplåtspapper i botten på formen.
    Häll i smeten och grädda i ugnen i 20 min.
    Ta ut och låt svalna.

  3. Fyllning: Blanda grädde med snabbkaffe och florsocker i en bunke. Vispa den tjock.

  4. Vispa försiktigt ner ägg.
    Häll smeten i springformen.
    Ställ in i frysen i cirka 3 timmar.

  5. Servering: Ta ut formen ur frysen 30 minuter före servering. Dekorera t.ex. med marsipankycklingar och citronmelissblad.

Kockens kommentar

Springform = tårtform med löstagbar kant.

Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter

Liknande recept som Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak