Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 393

Kcal / portion: 4595

GBR (GI) / port: 23
Recept: 4595 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 29%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tårtbotten:
Mandelmassa färdig 300.0 gram 30%
Ägg 3.0 styck 4%
Kakaopulver 2.0 msk 1%
Fyllning:
Vispgrädde 5.0 dl 39%
Florsocker 2.0 msk 2%
Mörk mintchoklad 70% 50.0 gram 6%
Garnering:
Mörk mintchoklad 70% 50.0 gram 6%
Små chokladägg } 16.0 styck 10%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Riv mandelmassan i en bunke. Vispa i ägg och kakao. Häll i bakplåtspappersklädd springform.
- Grädda cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Vispa grädde tjock. Blanda i florsocker och riv i mintchoklad. Bred grädden över botten och ställ i frys minst 2 timmar.
- Ta ut tårtan 10 minuter innan servering. Riv choklad över tårtan och lägg på chokladägg.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Påsktårta med mintsmak
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm