Påsktårta med mintsmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Påsktårta med mintsmak

Lägg till ingredienser

Tårta (8-12 bitar): 1

Tårtbotten:

 

Mandelmassa färdig

300.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Kakaopulver

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Vispgrädde

5.0 

dl

Florsocker

2.0 

msk

Mörk mintchoklad 70%

50.0 

gram

 

Garnering:

 

Mörk mintchoklad 70%

50.0 

gram

Små chokladägg }

16.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Grande Maison Cuvée des Anges

Sött vitt vin
Pris: 99 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 393

Kcal / portion: 4595

GBR (GI) / port: 23

Recept: 4595 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 29%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 1170 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Mandelmassa färdig 300.0 gram 30%

Ägg 3.0 styck 4%

Kakaopulver 2.0 msk 1%

 

Fyllning:

Vispgrädde 5.0 dl 39%

Florsocker 2.0 msk 2%

Mörk mintchoklad 70% 50.0 gram 6%

 

Garnering:

Mörk mintchoklad 70% 50.0 gram 6%

Små chokladägg } 16.0 styck 10%

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Riv mandelmassan i en bunke. Vispa i ägg och kakao. Häll i bakplåtspappersklädd springform.

  3. Grädda cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.

  4. Vispa grädde tjock. Blanda i florsocker och riv i mintchoklad. Bred grädden över botten och ställ i frys minst 2 timmar.

  5. Ta ut tårtan 10 minuter innan servering. Riv choklad över tårtan och lägg på chokladägg.

Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter

Liknande recept som Påsktårta med mintsmak