Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 408

Kcal / portion: 364

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3638 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 21%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 2.5 dl 15%
Mandelmassa färdig 200.0 gram 25%
Smör normalsaltat 150.0 gram 30%
Citronkräm:
Ägg 3.0 styck 5%
Strösocker 2.0 dl 21%
Citron juice+skal 1.0 styck 1%
Vetemjöl 0.5 dl 3%
Garnering:
Florsocker 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min + 3 tim )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en springform.
- Arbeta ihop vetemjöl, mandelmassa och smör till en deg. Tryck ut i botten på springformen. Grädda i ugnen cirka 15 minuter.
- Vispa socker och ägg pösigt. Riv ner citronskal. Tillsätt pressad citron och mjöl. Vispa ihop. Häll över tårtbotten. Grädda cirka 15 minuter, krämen ska var lite lös.
- Pudra över tårtan med florsocker. Ställ in i kylen och låt bli helt kall.
- Garnera med chokladägg och servera.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Påskig citronkaka
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm