Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 359

Kcal / portion: 215

GBR (GI) / port: 9
Recept: 862 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 15%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 8.0 styck 47%
Strösocker 8.0 msk 53%
Tillval:
Skal av lime 0%
Kock: Cat Bar
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Finriv ytterskalet på apelsin eller lime om sådant önskas som smaksättare.
- Vispa ägggulor pösigt.
Tillsätt eventuellt rivet skal.
Häll upp.
Kockens kommentar
Om luftigare smet önskas kan 1 äggula bytas ut mot 1 helt ägg (gula+vita).
Detta är ingen nyttig dryck men väl så god. En socker- och kolesterolbomb. Äggulor är mycket kolesterolrika.
Att kalla detta för "toddy" är egentligen fel, för en toddy skall per definition innehålla hett vatten. Jämför drinken äggtoddy.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Äggtoddy till gottegrisar
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm