Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 410

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 25%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör normalsaltat 150.0 gram 28%
Vatten 0.5 dl 0%
Ägg 2.0 styck 3%
Strösocker 2.0 dl 20%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Vetemjöl 3.0 dl 16%
Bakpulver 2.0 tsk 0%
Mörk choklad 70% 100.0 gram 15%
Vispgrädde 0.8 dl 7%
Honung flytande 1.5 msk 3%
Smör normalsaltat 40.0 gram 7%
Espresso/starkt kaffe 1.5 msk 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en sockerkaksform.
- Rör ägg och socker pösigt.
- Smält smör. Häll i vatten. Låt det bli fingervarmt, 37°C. Rör ner smör i äggblandningen. Tillsätt skal och juice från citron.
- Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölet i smeten. Rör så lite som möjligt så inte luften vispas ur.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 35 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr när kakan är klar. Undvik att öppna ugnsluckan första halvan av gräddningen.
- Ta ut kakan. Stjälp över på en tallrik. Låt svalna.
- Bryt ner choklad i en skål. Koka upp grädde och honung. Häll grädde över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Tillsätt smör och kaffe. Rör tills smöret har smält. Låt svalna.
- Häll tryffelsmeten över kakan så att den rinner över kanterna. Ställ in i kylskåpet tills chokladen har stelnat.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm