Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 430

Kcal / portion: 1561

GBR (GI) / port: 59
Recept: 6243 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 62%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 50.0 gram 6%
Vatten 1.5 dl 0%
Vetemjöl 1.5 dl 5%
Sötmandelkärna 300.0 gram 29%
Bittermandel 10.0 styck 1%
Florsocker 700.0 gram 45%
Tillbehör:
Mörk choklad 150.0 gram 13%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Smält smör och vispa i mjöl och vatten. Värm blandningen på lägsta värme tills massan släpper pannan/kastrullen.
- Skålla söt- och bittermandlarna i kokande vatten ca 1 min eller tills skalet släpper.
Häll dem i ett durkslag och snoppa av skalet. Lägg i en skål och låt de torka och bli kalla, annars blir marsipanen grov. - Rigga upp en nötkvarn med en djup tallrik under och mal nötterna fint. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en fast deg. Tillsätt lite extra florsocker om degen är för kladdig. Färga med gul karamellfärg.
- Forma marsipanen till figurer eller limpor. Doppa i smält choklad.
Kockens kommentar
Marsipanen förvaras i förslutna burkar eller plastpåsar i kylskåp. Håller sig i kylskåp i
ca 1 månad.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Påskmarsipan
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm