Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 1984

GBR (GI) / port: 152
Recept: 1984 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äppeljuice 2.0 dl 4%
Vatten 3.0 dl 0%
Pektin (pulver) 25.0 gram %
Strösocker 5.0 dl 96%
Karamellfärg 0%
Garnering:
Strösocker 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Koka upp juice och vatten i en kastrull. Blanda pektin med lite av sockret. Tillsätt och låt koka kraftigt i 1 minut. Rör om och tillsätt resten av sockret.
- Skumma bladningen (ta bort ev. skum). Dela blandningen i fler kastruller om olika färg önskas och droppa i karamellfärg.
- Häll upp massan i form(-ar) med rak kant. Massans höjd 1-2,5 cm (hel sats med 2,5 cm kuber = 15x25 cm form). Låt massan kallna/stelna i 2-3 timmar.
- Stjälp upp marmeladen på smörpapper. Skär i tärningar. Rulla dem i socker. Låt bitarna torka i rumstemperatur. Vänd dem några gånger.
Kockens kommentar
Alternativ: Låt marmeladen kallna i form över natt. Häll socker i en plastpåse och och skaka marmeladbitar försiktigt i påsen. Låt torka.
Marmeladen förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp. Hållbar cirka två veckor.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Konfektmarmelad
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm