
Fransk köttgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 582

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2330 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 500.0 gram 25%
Schalottenlök 4.0 styck 3%
Morot 2.0 styck 3%
Sidfläsk rimmat 4.0 skivor 30%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Creme fraiche 2.0 dl 28%
Sojasås kinesisk 1.0 tsk 0%
Köttbuljong avfettad 1.5 dl 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 0.5 tsk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Strimla biff. Klyfta schalottenlök. Skiva morötter. Strimla fläsk.
- Fräs lök och morötter lätt i en gryta. Bryn kött och fläsk. Krydda med timjan.
- Vispa ihop crčme fraîche, soja, buljong i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar.
- Lägg ner kött, fläsk, lök och morötter. Koka 10-15 minuter.
- Servera med ris och lätt kokta grönsaker.
Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Fransk köttgryta
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kalops på märgpipa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Enkel burgundisk köttgryta
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Köttgryta med svamp och selleri
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan