
Torsk i ugn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 0
Recept: 981 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 20%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Torsk färsk 400.0 gram 19%
Salt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
Ströbröd 2.0 msk 7%
Smör kallt 50.0 gram 37%
Grädde (el. mjölk) 1.0 dl 37%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Skapat av: vinca
Tillagning
- Ugn 200 grader.Grädda i 20-45 minuter beroende på om djupfryst eller tinat block används.
- Smörj en ugnsform, lägg i fisken,strö salt, vitpeppar och ströbröd på fisken.
- Klicka lite smör ovanpå fisken och resten runt om och ställ in i ugnen. Ös några gånger under gräddningen.
- Grädden och gräslöken hälls/strös över i slutet av gräddningstiden (ca 10 minuter).
Kockens kommentar
Det går bra att byta gräslök mot dill eller hackad purjolök. Grädden kan ersättas med mjölk och smöret kan minskas till hälften. Servera med kokt potatis och sallad.Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Torsk i ugn
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: