Torsk i ugn

Torsk i ugn

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torsk färsk

400.0 

gram

Salt

0.5 

tsk

Vitpeppar

1.0 

krm

Ströbröd

2.0 

msk

Smör kallt

50.0 

gram

Grädde (el. mjölk)

1.0 

dl

Gräslök finhackad

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 0

Recept: 981 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 20%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 102 gram)

Ingredienser

Visa:

Torsk färsk 400.0 gram 19%

Salt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

Ströbröd 2.0 msk 7%

Smör kallt 50.0 gram 37%

Grädde (el. mjölk) 1.0 dl 37%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Skapat av: vinca

Tillagning

  1. Ugn 200 grader.Grädda i 20-45 minuter beroende på om djupfryst eller tinat block används.
  2. Smörj en ugnsform, lägg i fisken,strö salt, vitpeppar och ströbröd på fisken.
  3. Klicka lite smör ovanpå fisken och resten runt om och ställ in i ugnen. Ös några gånger under gräddningen.
  4. Grädden och gräslöken hälls/strös över i slutet av gräddningstiden (ca 10 minuter).

Kockens kommentar

Det går bra att byta gräslök mot dill eller hackad purjolök. Grädden kan ersättas med mjölk och smöret kan minskas till hälften. Servera med kokt potatis och sallad.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Torsk i ugn