Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

200.0 

gram

Vetemjöl

4.0 

dl

Vatten kallt

2.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

 

Fyllning:

 

Potatis

4.0 

styck

Ansjovisfilé konserv

1.0 

burk

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

 

Stanning:

 

Ägg

2.0 

styck

Kesella naturell

2.0 

dl

Mjölk

2.0 

dl

Gräslök

1.0 

kruka

Vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 903

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3612 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 15%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 379 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 200.0 gram 40%

Vetemjöl 4.0 dl 23%

Vatten kallt 2.0 msk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

 

Fyllning:

Potatis 4.0 styck 7%

Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 7%

Gul lök 1.0 styck 1%

Ägg 2.0 styck 3%

 

Stanning:

Ägg 2.0 styck 3%

Kesella naturell 2.0 dl 8%

Mjölk 2.0 dl 3%

Gräslök 1.0 kruka 0%

Vitpeppar 0%

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka potatis. Hårdkoka ägg.

  2. Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om degen är smulig. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.

  3. Sätt ugnen på 200°C.

  4. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.

  5. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Hacka gräslök. Skala och skiva potatis. Skala och tärna ägg. Skala och hacka lök. Hacka ansjovis, häll spadet i äggstanningen.

  6. Lägg lök, ägg och ansjovis i pajskalet. Fördela över potatisskivor. Häll över äggstanningen. Grädda i ugn cirka 35 minuter.

  7. Servera pajen med en sallad.

Kockens kommentar

Urgubbröran består av ansjovis, ägg, lök, gräslök och potatis. Vi la allt i en paj istället.

Fler recept inom Smårätter

Liknande recept som Gubbrörapaj