Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 238

Kcal / portion: 903

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3612 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 15%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 200.0 gram 40%
Vetemjöl 4.0 dl 23%
Vatten kallt 2.0 msk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Fyllning:
Potatis 4.0 styck 7%
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 7%
Gul lök 1.0 styck 1%
Ägg 2.0 styck 3%
Stanning:
Ägg 2.0 styck 3%
Kesella naturell 2.0 dl 8%
Mjölk 2.0 dl 3%
Gräslök 1.0 kruka 0%
Vitpeppar 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Koka potatis. Hårdkoka ägg.
- Lägg mjöl, smör och salt i en bunke. Arbeta med fingrarna ihop till en deg. Tillsätt kallt vatten om degen är smulig. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i frysen cirka 10 minuter eller tills ugnen är varm.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Hacka gräslök. Skala och skiva potatis. Skala och tärna ägg. Skala och hacka lök. Hacka ansjovis, häll spadet i äggstanningen.
- Lägg lök, ägg och ansjovis i pajskalet. Fördela över potatisskivor. Häll över äggstanningen. Grädda i ugn cirka 35 minuter.
- Servera pajen med en sallad.
Kockens kommentar
Urgubbröran består av ansjovis, ägg, lök, gräslök och potatis. Vi la allt i en paj istället.
Fler recept inom Smårätter
Liknande recept som Gubbrörapaj
-
Påskris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gubbrörapaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoasallad med ägg och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatiskaka med ägg och ansjovis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjroms- och sillamuse
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef