Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 400.0 gram 47%
Limejuice 2.0 msk 1%
Salt 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 4%
Creme fraiche 1.0 dl 21%
Pepparrot nyriven 40.0 gram 2%
Ciabatta bröd 1.0 styck 25%
Gräslök 1.0 knippe 1%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Rent a Chef
Tillagning (50 min )
- Förberedelser: Putsa laxen och skiva den i lövtunna skivor. Riv pepparroten. Skiva ciabattabrödet i långa tunna skivor. Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka gräslöken.
- Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.
- Vispa créme fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
- Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 min.
- Upplägg: Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallriken. Gör ett ägg av peppar-rotsmoussen, stick i ciabattachipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.
Kockens kommentar
Denna rätt ingår i Rent a Chefs vårmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Smårätter
Liknande recept som Limegravad lax med pepparrotsmousse
-
Påskris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gubbrörapaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoasallad med ägg och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatiskaka med ägg och ansjovis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjroms- och sillamuse
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef