Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grön sparris färsk

320.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Ägg

4.0 

styck

Ättika 12%

 

 

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Kryddgrönt till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 323

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1290 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 21%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 149 gram)

Ingredienser

Visa:

Grön sparris färsk 320.0 gram 6%

Smör normalsaltat 2.0 msk 15%

Salt och peppar 0%

 

Ägg 4.0 styck 19%

Ättika 12% 0%

 

Smör normalsaltat 100.0 gram 56%

Kryddgrönt till garnering 0%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skär av det träiga på sparris.

  2. Häll lite ättika i små koppar. Knäck i ett ägg i varje kopp. Låt stå i 5 minuter.

  3. Koka upp rikligt med vattten i en kastrull. Häll försiktigt i ägget. Låt det pochera i 5-6 minuter beroende på äggets storlek.

  4. Bryn ¼ av smör och låt det svalna något. Vispa sedan upp det med resten av smöret tills det blir vitt och fluffigt.

  5. Stek sparrisen i smör på medelvärme cirka 3 minuter. Salta och peppra.

  6. Lägg upp sparrisarna på tallrik. Lägg på ägget. Servera smöret i en kopp. Garnera med lite fina blad som t. ex. senapsört eller körvel.

Fler recept inom Smårätter

Liknande recept som Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg