Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 323

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1290 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 21%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 320.0 gram 6%
Smör normalsaltat 2.0 msk 15%
Ägg 4.0 styck 19%
Ättika 12% 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 56%
Kock: Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skär av det träiga på sparris.
- Häll lite ättika i små koppar. Knäck i ett ägg i varje kopp. Låt stå i 5 minuter.
- Koka upp rikligt med vattten i en kastrull. Häll försiktigt i ägget. Låt det pochera i 5-6 minuter beroende på äggets storlek.
- Bryn ¼ av smör och låt det svalna något. Vispa sedan upp det med resten av smöret tills det blir vitt och fluffigt.
- Stek sparrisen i smör på medelvärme cirka 3 minuter. Salta och peppra.
- Lägg upp sparrisarna på tallrik. Lägg på ägget. Servera smöret i en kopp. Garnera med lite fina blad som t. ex. senapsört eller körvel.
Fler recept inom Smårätter
Liknande recept som Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
-
Påskris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gubbrörapaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoasallad med ägg och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatiskaka med ägg och ansjovis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjroms- och sillamuse
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef