Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 1505

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis 300.0 gram 13%
Ägg 2.0 styck 8%
Mjölk 1.0 msk 1%
Vispgrädde 2.0 msk 7%
Potatismjöl 3.0 msk 8%
Pålägg:
Ägg 8.0 styck 33%
Ansjovisfilé konserv 32.0 filéer 23%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatis.
- Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
- Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
- Forma små runda halvtjocka plättar och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.
- Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala. Skär av äggkanterna och dela på mitten.
- Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en ansjovis ovanpå. Garnera med gräslök.
Kockens kommentar
ALTERNATIV
Fler recept inom Smårätter
Liknande recept som Potatiskaka med ägg och ansjovis
-
Påskris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gubbrörapaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoasallad med ägg och avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatiskaka med ägg och ansjovis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjroms- och sillamuse
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef