Potatiskaka med ägg och ansjovis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatiskaka med ägg och ansjovis

Lägg till ingredienser

Sats (ā 16 st): 1

Potatis

300.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

1.0 

msk

Vispgrädde

2.0 

msk

Potatismjöl

3.0 

msk

Matfett till stekning

 

 

 

Pålägg:

 

Ägg

8.0 

styck

Ansjovisfilé konserv

32.0 

filéer

Gräslök till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 1505

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1505 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 928 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 300.0 gram 13%

Ägg 2.0 styck 8%

Mjölk 1.0 msk 1%

Vispgrädde 2.0 msk 7%

Potatismjöl 3.0 msk 8%

Matfett till stekning 0%

 

Pålägg:

Ägg 8.0 styck 33%

Ansjovisfilé konserv 32.0 filéer 23%

Gräslök till garnering 0%

Tillagning (35 min )

  1. Skala och koka potatis.

  2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.

  3. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.

  4. Forma små runda halvtjocka plättar och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.

  5. Hårdkoka under tiden äggen som skall läggas på potatiskakan i cirka 10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala. Skär av äggkanterna och dela på mitten.

  6. Lägg en ägghalva på varje "kaka" och en ansjovis ovanpå. Garnera med gräslök.

Kockens kommentar

ALTERNATIV

Potatiskaka med lax

Potatiskaka med sill

Potatiskaka med romägg

Fler recept inom Smårätter

Liknande recept som Potatiskaka med ägg och ansjovis