Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Avorioris

6.0 

dl

Rödlök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Vatten

1.8 

liter

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Saffran 0,5 gram

2.0 

förp.

Paprika röd

1.0 

styck

Zucchini

1.0 

styck

Sultanrussin el. svarta

200.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 788

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3151 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 834 gram)

Ingredienser

Visa:

Avorioris 6.0 dl 55%

Rödlök 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Smör normalsaltat 3.0 msk 9%

Torrt vitt vin 2.0 dl 4%

Vatten 1.8 liter 0%

Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%

Saffran 0,5 gram 2.0 förp. 0%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Zucchini 1.0 styck 2%

Sultanrussin el. svarta 200.0 gram 18%

Olivolja till stekning 2.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala och finhacka rödlök och vitlök.

  2. Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och ris. Fräs någon minut.

  3. Slå på vin och låt koka någon sekund. Slå på vatten, kycklingfond och saffran.

  4. Sänk värmen och låt småputtra cirka 20 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Dra åt sidan.

  5. Kärna ur och strimla paprika. Tärna zucchini.

  6. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i paprika och zucchini. Fräs någon minut.

  7. Blanda paprika, zucchini, russin, salt och peppar med riset.

Fler recept inom Smårätter

Liknande recept som Påskris