
Fisk i ugn med purjolök
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 581

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2324 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitfisk filé 400.0 gram 13%
Purjolök 2.0 st stora 11%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Sås:
Vetemjöl 3.0 msk 4%
Grädde 2.0 dl 31%
Mjölk 3.5 dl 9%
Salt 1.0 tsk 0%
Vitpeppar 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 23%
Skapat av: Matidag
Tillagning (40 min )
- Ugn 225°C.
- Skala och koka potatis.
- Smörj en gratängform med smör. Lägg portionsbitar av fisken i botten. Skär purjolökar i bitar och strö över.
- Gör en gratängsås på de andra ingredienserna. Låt såsen koka samman och när den tjocknat slås den över fisken. Strö över riven ost. Grädda i 25 minuter.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Fisk i ugn med purjolök
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: