Fisk i ugn med purjolök

Fisk i ugn med purjolök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitfisk filé

400.0 

gram

Purjolök

2.0 

st stora

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Sås:

 

Vetemjöl

3.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Mjölk

3.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

1.0 

krm

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 581

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2324 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 582 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitfisk filé 400.0 gram 13%

Purjolök 2.0 st stora 11%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

 

Sås:

Vetemjöl 3.0 msk 4%

Grädde 2.0 dl 31%

Mjölk 3.5 dl 9%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 1.0 krm 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 23%

Skapat av: Matidag

Tillagning (40 min )

  1. Ugn 225°C.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Smörj en gratängform med smör. Lägg portionsbitar av fisken i botten. Skär purjolökar i bitar och strö över.
  4. Gör en gratängsås på de andra ingredienserna. Låt såsen koka samman och när den tjocknat slås den över fisken. Strö över riven ost. Grädda i 25 minuter.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Fisk i ugn med purjolök