
Fläskfilé i orientalisk sås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1048 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 58%
Schalottenlök 4.0 styck 7%
Tomatpuré konserv 5.0 msk 3%
Vinäger 2.0 msk 1%
Ingefära 1.0 tsk 0%
Tabasco röd 6.0 droppar 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Vitt vin 4.0 msk 4%
Vatten 4.0 dl 0%
Majsstärkelse 1.0 msk 3%
Kryddpeppar 0.5 tsk 0%
Svartpeppar 1.0 tsk 1%
Kajennpepparpulver 0.5 tsk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 18%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skär fläskfilén i 1 -1½ cm skivor. Finhacka schalottenlök. Fräs lök och kött i en wok.
- Häll på vinäger, vitt vin och tomatpurén. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Koka upp. Rör runt sakta emellanåt.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och tillsätt det under omrörning. Låt sjuda 10-15 minuter.
- Serveras med ris.
Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé
Liknande recept som Fläskfilé i orientalisk sås
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilépanna
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Fläskfilé i het sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Salviastekt fläskfilé med fikon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé med kantareller och vinbär
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bankad fläskfilé med olivtapenade
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mu sho, kinesisk marinerad fläskfilé
Tid: 25 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Filégryta med champinjoner
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Fläskfilé rosé
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Festgryta med orientalisk smak
Svårighet: Medel, Receptgivare: