
Grekisk gryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 851

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3404 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grytbitar nötkött 1.5 kilo 63%
Gul lök 7.0 styck 11%
Olivolja 1.0 dl 22%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Rött vin 1.0 dl 2%
Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%
Lagerblad 3.0 blad Äts ej
Kanel 1.0 krm 0%
Timjan torkad 1.0 krm 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skär köttet i grytbitar. Bryn grytbitarna i oljan i en gryta. Skala lökarna och lägg dem hela i grytan.
- Fyll på vatten så köttet täcks, blanda i tomatpuré. Tillsätt vinet, finhackad vitlök och kryddorna. Låt sjuda under lock ca 2 timmar. Späd med mer vatten om det behövs.
- Servera med bröd och tsatziki.
Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Grekisk gryta
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kalops på märgpipa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Enkel burgundisk köttgryta
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Köttgryta med svamp och selleri
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan