Grekisk gryta

Grekisk gryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grytbitar nötkött

1.5 

kilo

Gul lök

7.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Rött vin

1.0 

dl

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Lagerblad

3.0 

blad

Kanel

1.0 

krm

Timjan torkad

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 851

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3404 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 554 gram)

Ingredienser

Visa:

Grytbitar nötkött 1.5 kilo 63%

Gul lök 7.0 styck 11%

Olivolja 1.0 dl 22%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Rött vin 1.0 dl 2%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Lagerblad 3.0 blad Äts ej

Kanel 1.0 krm 0%

Timjan torkad 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skär köttet i grytbitar. Bryn grytbitarna i oljan i en gryta. Skala lökarna och lägg dem hela i grytan.
  2. Fyll på vatten så köttet täcks, blanda i tomatpuré. Tillsätt vinet, finhackad vitlök och kryddorna. Låt sjuda under lock ca 2 timmar. Späd med mer vatten om det behövs.
  3. Servera med bröd och tsatziki.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Grekisk gryta