Fiskgratäng

Fiskgratäng

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

500.0 

gram

Citronjuice

1.0 

msk

Torrt vitt vin (8%)

0.5 

dl

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Vitt bröd smulat

2.0 

dl

Hårdost riven

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1422 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 12%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 178 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 500.0 gram 27%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Torrt vitt vin (8%) 0.5 dl 2%

Smör normalsaltat 75.0 gram 38%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Vitt bröd smulat 2.0 dl 10%

Hårdost riven 2.0 dl 20%

Skapat av: Matidag

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Ugn 225°C.
  3. Lägg torsken i en ungsfast form och häll citron och vin över den. Smula bröd över fisken.
  4. Smält smör, pressa i vitlök. Häll det över brödet. Riv över ost.
  5. Ställ i ugn i 10-15 minuter.

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Fiskgratäng