
Fiskgratäng
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 199

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1422 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 12%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Torskfilé 500.0 gram 27%
Citronjuice 1.0 msk 0%
Torrt vitt vin (8%) 0.5 dl 2%
Smör normalsaltat 75.0 gram 38%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Vitt bröd smulat 2.0 dl 10%
Hårdost riven 2.0 dl 20%
Skapat av: Matidag
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis.
- Ugn 225°C.
- Lägg torsken i en ungsfast form och häll citron och vin över den. Smula bröd över fisken.
- Smält smör, pressa i vitlök. Häll det över brödet. Riv över ost.
- Ställ i ugn i 10-15 minuter.
Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Fiskgratäng
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI