Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 9%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 720.0 gram 37%
Smör normalsaltat 100.0 gram 48%
Tomater 2.0 styck 2%
Ägg 2.0 styck 8%
Bladpersilja 10.0 gram 0%
Pepparrot 4.0 cm 2%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Lägg torskfiléer i en form. Strö över lite salt. Låt ligga i cirka 10 minuter.
- Koka ägg i 8 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen grovt.
- Smält smör. Tärna tomater. Strimla persilja.
- Koka upp vatten i en låg och vid kastrull. Lägg i fisken när det kokar kraftigt. Dra genast av från plattan. Lägg på ett lock. Efter 5-6 minuter är fisken klar beroende på storlek. Tag upp och låt rinna av lite.
- Blanda smör, tomat, ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar. Lägg fisken på en tallrik. Skeda över smörblandningen. Riv färsk pepparrot över efter smak.
- Servera med nykokt potatis svängd i lite smör och flingsalt. Mums.
Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Torsk med tomat, ägg och pepparrot
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan