Torsk med tomat, ägg och pepparrot

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Torsk med tomat, ägg och pepparrot

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskfilé

720.0 

gram

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Tomater

2.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Bladpersilja

10.0 

gram

Pepparrot

4.0 

cm

Salt och peppar

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1507 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 9%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 268 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 720.0 gram 37%

Smör normalsaltat 100.0 gram 48%

Tomater 2.0 styck 2%

Ägg 2.0 styck 8%

Bladpersilja 10.0 gram 0%

Pepparrot 4.0 cm 2%

Salt och peppar 0%

 

Tillagning (30 min )

  1. Lägg torskfiléer i en form. Strö över lite salt. Låt ligga i cirka 10 minuter.
  2. Koka ägg i 8 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen grovt.
  3. Smält smör. Tärna tomater. Strimla persilja.
  4. Koka upp vatten i en låg och vid kastrull. Lägg i fisken när det kokar kraftigt. Dra genast av från plattan. Lägg på ett lock. Efter 5-6 minuter är fisken klar beroende på storlek. Tag upp och låt rinna av lite.
  5. Blanda smör, tomat, ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar. Lägg fisken på en tallrik. Skeda över smörblandningen. Riv färsk pepparrot över efter smak.
  6. Servera med nykokt potatis svängd i lite smör och flingsalt. Mums.

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Torsk med tomat, ägg och pepparrot