Barderad festfilé med ädelsås

Barderad festfilé med ädelsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

650.0 

gram

Smör normalsaltat

1.5 

msk

Bacon

1.0 

förp.

Salt och peppar

 

 

 

Fyllning:

 

 

 

Spenat färsk

300.0 

gram

Schalottenlök

2.0 

styck

Vitlök torkad

1.5 

klyftor

Creme fraiche

0.5 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Vitlöksmos:

 

 

 

Potatis

9.0 

styck

Mjölk

1.5 

dl

Yoghurt naturell 3%

0.5 

dl

Vitlök torkad

2.5 

klyftor

Gräslök

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Ädelsås:

 

 

 

Grädde

3.0 

dl

Ädelost

50.0 

gram

Sojasås

1.0 

msk

Maizena ljus

1.0 

msk

Steksky

 

 

Peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 906

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3622 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 571 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 650.0 gram 18%

Smör normalsaltat 1.5 msk 4%

Bacon 1.0 förp. 13%

Salt och peppar 0%

 

Fyllning: 

Spenat färsk 300.0 gram 1%

Schalottenlök 2.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.5 klyftor 0%

Creme fraiche 0.5 dl 4%

Smör normalsaltat 1.0 gram 0%

Salt och peppar 0%

 

Vitlöksmos: 

Potatis 9.0 styck 17%

Mjölk 1.5 dl 2%

Yoghurt naturell 3% 0.5 dl 1%

Vitlök torkad 2.5 klyftor 1%

Gräslök 0%

Salt och peppar 0%

 

Ädelsås: 

Grädde 3.0 dl 30%

Ädelost 50.0 gram 5%

Sojasås 1.0 msk 0%

Maizena ljus 1.0 msk 1%

Steksky 0%

Peppar 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 200°C.
  2. Skölj spenaten. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i spenaten. Låt den koka ca 4-5 minuter. Låt spenaten rinna av något, hacka den.
  3. Hacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i smöret. Tillsätt spenaten och crème fraîche. Låt allt fräsa samman någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär upp fläskfilén från långsidan, men låt den hålla ihop i botten. Banka ut fläskfilén med en köttklubba till en platta ca ½ cm tjock. Salta och peppra lätt. Fördela spenaten över köttet. Rulla ihop som en rulltårta. Fäst med tandpetare eller bind om med steksnöre.
  5. Bryn filén runtom i lite smör. Låt den kallna. Tag bort tandpetare eller steksnöre. Vira baconskivorna runtom. Lägg fläskfilén i en eldfast form. Stick in en köttermometer där filén är som tjockast. Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills termometern visar 63°C. Låt filén vila.
  6. Mos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga potatisen. Värm mjölken. Mosa potatisen med mixer, späd med den varma mjölken och yoghurt. Tillsätt pressad vitlök och smaka av. Rör moset luftigt och slätt. Strö över klippt gräslök.
  7. Sås: Vispa ur stekpannan med lite vatten. Häll skyn i en kastrull och rör ner maizenan, tillsammans med grädden. Låt det koka upp. Smula ner osten och låt den smälta. Smaka av med soja och peppar.
  8. Skär filén i skivor och lägg upp på fat.

Fler recept inom Fläskfile i ugn

Liknande recept som Barderad festfilé med ädelsås