 
              
              Barderad festfilé med ädelsås
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 159
 
    
                Kcal / portion: 906
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 3622 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 10%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 650.0 gram 18%
Smör normalsaltat 1.5 msk 4%
Bacon 1.0 förp. 13%
Fyllning:
Spenat färsk 300.0 gram 1%
Schalottenlök 2.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.5 klyftor 0%
Creme fraiche 0.5 dl 4%
Smör normalsaltat 1.0 gram 0%
Vitlöksmos:
Potatis 9.0 styck 17%
Mjölk 1.5 dl 2%
Yoghurt naturell 3% 0.5 dl 1%
Vitlök torkad 2.5 klyftor 1%
Gräslök 0%
Ädelsås:
Grädde 3.0 dl 30%
Ädelost 50.0 gram 5%
Sojasås 1.0 msk 0%
Maizena ljus 1.0 msk 1%
Steksky 0%
Peppar 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Ugn 200°C.
- Skölj spenaten. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i spenaten. Låt den koka ca 4-5 minuter. Låt spenaten rinna av något, hacka den.
- Hacka lök. Fräs löken mjuk och glansig i smöret. Tillsätt spenaten och crème fraîche. Låt allt fräsa samman någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Skär upp fläskfilén från långsidan, men låt den hålla ihop i botten. Banka ut fläskfilén med en köttklubba till en platta ca ½ cm tjock. Salta och peppra lätt. Fördela spenaten över köttet. Rulla ihop som en rulltårta. Fäst med tandpetare eller bind om med steksnöre.
- Bryn filén runtom i lite smör. Låt den kallna. Tag bort tandpetare eller steksnöre. Vira baconskivorna runtom. Lägg fläskfilén i en eldfast form. Stick in en köttermometer där filén är som tjockast. Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills termometern visar 63°C. Låt filén vila.
- Mos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga potatisen. Värm mjölken. Mosa potatisen med mixer, späd med den varma mjölken och yoghurt. Tillsätt pressad vitlök och smaka av. Rör moset luftigt och slätt. Strö över klippt gräslök.
- Sås: Vispa ur stekpannan med lite vatten. Häll skyn i en kastrull och rör ner maizenan, tillsammans med grädden. Låt det koka upp. Smula ner osten och låt den smälta. Smaka av med soja och peppar.
- Skär filén i skivor och lägg upp på fat.
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Barderad festfilé med ädelsås
- 
                
                    Fläskfilé OscarTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fläskfilé med svartrot och äppleTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmörTid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatisTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Färserad fläskytterfilé med bakade äpplenTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Fläskfilé med aubergine och tomatsalsaTid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chèvregratinerad fläskfilé med äppleTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Parmainlindad fläskfiléTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Helstekt fläskfilé med katrinplommonsåsTid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzolaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              