
Torskfilé provencal med potatis- och grönsaksblandning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2176 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Torskfilé 600.0 gram 22%
Ägg 1.0 styck 3%
Creme fraiche 2.0 dl 30%
Bladpersilja 1.0 knippe 1%
Zucchini 1.0 styck 2%
el. färsk röd paprika 1.0 styck 1%
Rödlök 1.0 styck 3%
Potatis 8.0 st stora 37%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Torkade örtkryddor 10.0 gram 1%
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skiva potatisen i ½ cm tjocka skivor.
- Blanda potatisskivorna med 2 msk olivolja, salt och peppar.
- Lägg potatisen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 225 grader.
- Skiva zucchinin i 1 cm tjocka skivor, dela paprikan och rödlöken i ca 3x3 cm bitar.
- Salta och peppra zucchiniskivorna, paprikan och rödlöken.
- När potatisen har stekts i 10 min i ugnen så blandar du grönsakerna med potatisen.
- Stek i ytterligare ca 10-15 min eller tills potatisen fått fin färg och är mjuk inuti.
- Lägg fiskfiléerna bredvid varandra i en smord ugnsfast form. Salta och peppra.
- Sås - Vispa ägget och rör i créme fraiche, pressad vitlök och hackad persilja.
- Häll såsen över fisken. Stek i ugnen på 225 grader ca 15 min eller tills att fisken är
ca 45-50 grader i mitten. - Servera med potatis- och grönsaksblandningen.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Torskfilé provencal med potatis- och grönsaksblandning
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: