Grönsaksfrittata med morotsaioli

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grönsaksfrittata med morotsaioli

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ägg

12.0 

styck

Grädde

4.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Zucchini

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Champinjoner

100.0 

gram

Potatis kokt

4.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Präst hårdost 31%

100.0 

gram

Spenat färsk

150.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Aioli:

 

Äggula

2.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Dijonsenap ¤

2.0 

tsk

Olivolja

3.0 

dl

Vitvinsvinäger

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

Om majonnässåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 1171

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4683 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 19%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 556 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 12.0 styck 16%

Grädde 4.0 msk 5%

Olivolja 2.0 msk 5%

Smör normalsaltat 1.0 msk 2%

Zucchini 1.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Gul lök 1.0 styck 1%

Champinjoner 100.0 gram 1%

Potatis kokt 4.0 styck 6%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Präst hårdost 31% 100.0 gram 8%

Spenat färsk 150.0 gram 1%

Salt och peppar 0%

 

Aioli:

Äggula 2.0 styck 2%

Morot 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%

Olivolja 3.0 dl 48%

Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Om majonnässåser > Äts ej

Tillagning (40 min + 20 min )

  1. Koka potatis om inte färdig finns (tilläggstid 20 minuter).
  2. Sätt ugnen på 150°C.
  3. Omelett: Skala lök och vitlök och hacka grovt. Skiva zucchini. Kärna ur och skär paprika grovt. Skiva champinjoner och potatis. Stek allt mjukt i smör och olja.
  4. Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Vänd ihop med grönsakerna och spenat. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grädda: Häll allt i en smörad ugnsfast form. Sätt in i ugnen 25-30 minuter tills den stannat.
  6. Aioli: Skala morot och skär ner något. Lägg i en kastrull med vatten så det precis täcker. Koka tills mjuk. Låt svalna. 
  7. Lägg i en matberedare, spara vattnet. Lägg i äggulor, senap, vitlök och vinäger. Mixa slätt. Tillsätt olja sakta, först droppvis sedan lite snabbare. Reglera konsistensen med lite morotsvatten.
  8. Servera frittatan med aioli och en grönsallad.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.
Läs mer om aioli > Om majonnässåser. 

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Grönsaksfrittata med morotsaioli