Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 1171

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4683 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 12.0 styck 16%
Grädde 4.0 msk 5%
Olivolja 2.0 msk 5%
Smör normalsaltat 1.0 msk 2%
Zucchini 1.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Gul lök 1.0 styck 1%
Champinjoner 100.0 gram 1%
Potatis kokt 4.0 styck 6%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Präst hårdost 31% 100.0 gram 8%
Spenat färsk 150.0 gram 1%
Aioli:
Äggula 2.0 styck 2%
Morot 1.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%
Olivolja 3.0 dl 48%
Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Om majonnässåser > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 20 min )
- Koka potatis om inte färdig finns (tilläggstid 20 minuter).
- Sätt ugnen på 150°C.
- Omelett: Skala lök och vitlök och hacka grovt. Skiva zucchini. Kärna ur och skär paprika grovt. Skiva champinjoner och potatis. Stek allt mjukt i smör och olja.
- Riv ost. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Vänd ihop med grönsakerna och spenat. Smaka av med salt och peppar.
- Grädda: Häll allt i en smörad ugnsfast form. Sätt in i ugnen 25-30 minuter tills den stannat.
- Aioli: Skala morot och skär ner något. Lägg i en kastrull med vatten så det precis täcker. Koka tills mjuk. Låt svalna.
- Lägg i en matberedare, spara vattnet. Lägg i äggulor, senap, vitlök och vinäger. Mixa slätt. Tillsätt olja sakta, först droppvis sedan lite snabbare. Reglera konsistensen med lite morotsvatten.
- Servera frittatan med aioli och en grönsallad.
Kockens kommentar
Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Läs mer om aioli > Om majonnässåser.
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Grönsaksfrittata med morotsaioli
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan