Grön kålpudding

Grön kålpudding

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 8

Vitkål ansad

1.0 

st stor

Rapsolja

1.0 

msk

Matvete

2.0 

dl

Gröna linser torkade

1.5 

dl

Vatten

5.5 

dl

Mineralsalt

1.0 

tsk

Gul lök

1.0 

styck

Champinjoner

130.0 

gram

Rapsolja

1.0 

msk

Svartpeppar

1.0 

tsk

Oregano torkad

1.0 

tsk

Grönsaksbuljongtärning

0.5 

styck

Vatten

2.0 

dl

Maizena ljus

1.5 

msk

Sirap

2.0 

msk

 

Potatis

10.0 

styck

Lingonsylt konserverad

4.0 

msk

Brysselkål

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2951 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 504 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 1.0 st stor 21%

Rapsolja 1.0 msk 4%

Matvete 2.0 dl 18%

Gröna linser torkade 1.5 dl 12%

Vatten 5.5 dl Äts ej

Mineralsalt 1.0 tsk 0%

Gul lök 1.0 styck 2%

Champinjoner 130.0 gram 1%

Rapsolja 1.0 msk 4%

Svartpeppar 1.0 tsk 0%

Oregano torkad 1.0 tsk 0%

Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 0%

Vatten 2.0 dl 0%

Maizena ljus 1.5 msk 1%

Sirap 2.0 msk 5%

 

Potatis 10.0 styck 23%

Lingonsylt konserverad 4.0 msk 3%

Brysselkål 400.0 gram 5%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Dela vitkål i 2 delar. Skär bort stocken. Skär i cm-tjocka strimlor.
  3. Värm rapsolja i en stor kastrull. Lägg i kålen. Rör om. Låt fräsa under lock på svag värme 20-25 minuter. Rör om då och då.
  4. Koka matkorn och gröna linser tillsammans i vatten och salt cirka 20 minuter eller tills all vätska är borta.
  5. Skala och hacka lök. Skiva champinjoner. Fräs tillsammans i rapsolja ett par minuter. Blanda hälften av matkornsblandningen med svampfräset.
  6. Mixa resten av matkornsblandningen med en stavmixer. Blanda ihop alla röror. Krydda med svartpeppar och oregano.
  7. Lägg hälften av vitkålen i en ugnssäker form. Bred över matkornsblandningen. Täck med resten av kålen.
  8. Värm vatten. Lös upp buljongtärning. Tillsätt maizena om du vill ha en fastare kålpudding. Häll buljongen över kålpuddingen. Ringla över sirap. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
  9. Skala och koka potatis. Koka brysselkål 3-5 minuter. Servera puddingen med potatis, brysselkål och lingonsylt.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Grön kålpudding