
Grön kålpudding
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 73

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2951 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Vitkål ansad 1.0 st stor 21%
Rapsolja 1.0 msk 4%
Matvete 2.0 dl 18%
Gröna linser torkade 1.5 dl 12%
Vatten 5.5 dl Äts ej
Mineralsalt 1.0 tsk 0%
Gul lök 1.0 styck 2%
Champinjoner 130.0 gram 1%
Rapsolja 1.0 msk 4%
Svartpeppar 1.0 tsk 0%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Grönsaksbuljongtärning 0.5 styck 0%
Vatten 2.0 dl 0%
Maizena ljus 1.5 msk 1%
Sirap 2.0 msk 5%
Potatis 10.0 styck 23%
Lingonsylt konserverad 4.0 msk 3%
Brysselkål 400.0 gram 5%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Dela vitkål i 2 delar. Skär bort stocken. Skär i cm-tjocka strimlor.
- Värm rapsolja i en stor kastrull. Lägg i kålen. Rör om. Låt fräsa under lock på svag värme 20-25 minuter. Rör om då och då.
- Koka matkorn och gröna linser tillsammans i vatten och salt cirka 20 minuter eller tills all vätska är borta.
- Skala och hacka lök. Skiva champinjoner. Fräs tillsammans i rapsolja ett par minuter. Blanda hälften av matkornsblandningen med svampfräset.
- Mixa resten av matkornsblandningen med en stavmixer. Blanda ihop alla röror. Krydda med svartpeppar och oregano.
- Lägg hälften av vitkålen i en ugnssäker form. Bred över matkornsblandningen. Täck med resten av kålen.
- Värm vatten. Lös upp buljongtärning. Tillsätt maizena om du vill ha en fastare kålpudding. Häll buljongen över kålpuddingen. Ringla över sirap. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
- Skala och koka potatis. Koka brysselkål 3-5 minuter. Servera puddingen med potatis, brysselkål och lingonsylt.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Grön kålpudding
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon