Pölsa med rödbetssymfoni
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 91
Kcal / portion: 561
GBR (GI) / port: 11
Recept: 2244 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nötkött 360.0 gram 20%
Kryddpeppar hel 5.0 styck 0%
Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%
Gul lök 2.0 styck 5%
Matvete 1.0 dl 12%
Mejram torkad 1.0 tsk 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Vatten 1.0 liter Äts ej
Lagerblad Äts ej
Vitpeppar 0%
Tillbehör:
Rödbeta 6.0 styck 13%
Äpple grönt 4.0 styck 9%
Balsamvinäger röd } 4.0 msk 3%
Rapsolja 1.5 msk 8%
Mineralsalt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 0%
Potatis 10.0 styck 30%
Kockskolan:
Om pölsa > Äts ej
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Lägg kött i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och buljongtärning. Koka 45-60 minuter eller tills köttet är mört.
- Tag upp köttet. Spara köttspadet. Skala och hacka lök. Koka matkorn och lök i det sparade köttspadet, cirka 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200ēC.
- Skala och skär rödbetor i bitar. Skär oskalade äpplen i bitar.
- Lägg rödbetor och äpplen i en ugnsfast form. Blanda runt med balsamvinäger, rapsolja, svartpeppar och salt. Tillaga i ugnen cirka 20 minuter eller tills rödbetorna är tuggvänliga.
- Skala och koka potatis.
- Mal köttet. Blanda med matkorn. Krydda med örter. Tillsätt eventuellt mer buljong. Koka pölsan tills den går ihop.
Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Pölsa med rödbetssymfoni
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kalops på märgpipa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Enkel burgundisk köttgryta
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Köttgryta med svamp och selleri
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan