Pölsa med rödbetssymfoni

Pölsa med rödbetssymfoni

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötkött

360.0 

gram

Kryddpeppar hel

5.0 

styck

Köttbuljongtärning

1.0 

styck

Gul lök

2.0 

styck

Matvete

1.0 

dl

Mejram torkad

1.0 

tsk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Vatten

1.0 

liter

Lagerblad

 

 

Vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Rödbeta

6.0 

styck

Äpple grönt

4.0 

styck

Balsamvinäger röd }

4.0 

msk

Rapsolja

1.5 

msk

Mineralsalt

1.0 

tsk

Svartpeppar

 

 

Potatis

10.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om pölsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2244 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 614 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötkött 360.0 gram 20%

Kryddpeppar hel 5.0 styck 0%

Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%

Gul lök 2.0 styck 5%

Matvete 1.0 dl 12%

Mejram torkad 1.0 tsk 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Vatten 1.0 liter Äts ej

Lagerblad Äts ej

Vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Rödbeta 6.0 styck 13%

Äpple grönt 4.0 styck 9%

Balsamvinäger röd } 4.0 msk 3%

Rapsolja 1.5 msk 8%

Mineralsalt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 0%

Potatis 10.0 styck 30%

 

Kockskolan:

Om pölsa > Äts ej

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Lägg kött i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och buljongtärning. Koka 45-60 minuter eller tills köttet är mört.
  2. Tag upp köttet. Spara köttspadet. Skala och hacka lök. Koka matkorn och lök i det sparade köttspadet, cirka 20 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200ēC.
  4. Skala och skär rödbetor i bitar. Skär oskalade äpplen i bitar.
  5. Lägg rödbetor och äpplen i en ugnsfast form. Blanda runt med balsamvinäger, rapsolja, svartpeppar och salt. Tillaga i ugnen cirka 20 minuter eller tills rödbetorna är tuggvänliga.
  6. Skala och koka potatis.
  7. Mal köttet. Blanda med matkorn. Krydda med örter. Tillsätt eventuellt mer buljong. Koka pölsan tills den går ihop.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Pölsa med rödbetssymfoni