
Dillstekta lammfärsbiffar med palsternacksdipp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 567

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2269 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammfärs 250.0 gram 27%
Gul lök 2.0 styck 5%
Potatis 2.0 styck 6%
Mineralsalt 0.5 tsk 0%
Dill finhackad 1.0 dl 0%
Rapsolja 1.0 msk 5%
Margarin flytande 80% 1.5 msk 6%
Dill 0%
Palsternacka 250.0 gram 6%
Milda mat (15% fett) 1.0 dl 8%
Mineralsalt 0.5 tsk 0%
Strösocker 2.0 tsk 2%
Potatis 10.0 styck 30%
Brysselkål 400.0 gram 6%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Skala och koka potatis. Koka brysselkål 5-10 minuter.
- Skala och skär palsternacka i bitar. Koka cirka 15 minuter eller tills den är mjuk.
- Mixa palsternackan tillsammans med matlagningsgrädde, salt och socker. Tillsätt eventuellt lite vatten om du vill ha lite lösare dipp.
- Skala och riv lök och rå potatis. Rör i salt, vitpeppar och dill. Blanda ner lammfärs. Forma till biffar. Stek biffarna i rapsolja blandat med margarin. Vänd dem i grovhackad dill innan servering.
Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter
Liknande recept som Dillstekta lammfärsbiffar med palsternacksdipp
-
Wallenbergare original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Wallenbergare baby
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gotländsk fårsmäcka
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bifteki - grekiska lammfärsbullar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk köttfärslimpa med bulgur och tzatziki
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Lammfärsrulle med grekisk inspiration
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Färsfylld aubergine med oliver, tomater och mynta
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Salladswrap med lammfärswok
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammköttbullar med saffranspagetti
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lammfärsbiff med champinjoner
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan