Dillstekta lammfärsbiffar med palsternacksdipp

Dillstekta lammfärsbiffar med palsternacksdipp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammfärs

250.0 

gram

Gul lök

2.0 

styck

Potatis

2.0 

styck

Mineralsalt

0.5 

tsk

Dill finhackad

1.0 

dl

Rapsolja

1.0 

msk

Margarin flytande 80%

1.5 

msk

Dill

 

 

 

Palsternacka

250.0 

gram

Milda mat (15% fett)

1.0 

dl

Mineralsalt

0.5 

tsk

Strösocker

2.0 

tsk

 

Potatis

10.0 

styck

Brysselkål

400.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 567

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2269 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 520 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 250.0 gram 27%

Gul lök 2.0 styck 5%

Potatis 2.0 styck 6%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Dill finhackad 1.0 dl 0%

Rapsolja 1.0 msk 5%

Margarin flytande 80% 1.5 msk 6%

Dill 0%

 

Palsternacka 250.0 gram 6%

Milda mat (15% fett) 1.0 dl 8%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Strösocker 2.0 tsk 2%

 

Potatis 10.0 styck 30%

Brysselkål 400.0 gram 6%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Skala och koka potatis. Koka brysselkål 5-10 minuter.
  2. Skala och skär palsternacka i bitar. Koka cirka 15 minuter eller tills den är mjuk.
  3. Mixa palsternackan tillsammans med matlagningsgrädde, salt och socker. Tillsätt eventuellt lite vatten om du vill ha lite lösare dipp.
  4. Skala och riv lök och rå potatis. Rör i salt, vitpeppar och dill. Blanda ner lammfärs. Forma till biffar. Stek biffarna i rapsolja blandat med margarin. Vänd dem i grovhackad dill innan servering.

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Dillstekta lammfärsbiffar med palsternacksdipp