För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Mustig kött- och böngryta med matkorn

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötkött

320.0 

gram

Rapsolja

1.0 

msk

Vatten

5.0 

dl

Rödvin

3.0 

dl

Paprika gul

1.0 

st stor

Köttbuljongtärning

1.0 

styck

Kidneybönor vita konserv sköljda

1.0 

burk

Rödlök

2.0 

styck

Kummin krossad

 

 

Svartpeppar

 

 

Sojasås

 

 

 

Champinjoner

320.0 

gram

Purjolök

0.5 

styck

Zucchini

1.0 

st stor

Rapsolja

1.0 

msk

Lingon torrfrysta

1.5 

dl

Mineralsalt

0.5 

tsk

Vitpeppar

 

 

Timjan

 

 

 

Matvete

3.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 613

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2453 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 688 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötkött 320.0 gram 16%

Rapsolja 1.0 msk 5%

Vatten 5.0 dl 0%

Rödvin 3.0 dl 9%

Paprika gul 1.0 st stor 2%

Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%

Kidneybönor vita konserv sköljda 1.0 burk 11%

Rödlök 2.0 styck 5%

Kummin krossad 0%

Svartpeppar 0%

Sojasås 0%

 

Champinjoner 320.0 gram 4%

Purjolök 0.5 styck 1%

Zucchini 1.0 st stor 3%

Rapsolja 1.0 msk 5%

Lingon torrfrysta 1.5 dl 2%

Mineralsalt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar 0%

Timjan 0%

 

Matvete 3.5 dl 38%

Skapat av: Nordisk hälsa

Tillagning

  1. Skär kött i grytbitar. Skiva paprika. Skär rödlök i klyftor.
  2. Bryn köttet i rapsolja tills det får färg. Häll på vatten och vin. Tillsätt paprika, buljongtärning, kummin och svartpeppar. Koka upp. Låt sjuda under lock cirka 40 minuter eller tills köttet är mört.
  3. Koka matkorn enligt anvinsning på förpackningen.
  4. Dela svamp i bitar. Strimla purjolök. Skär zucchini i tärningar.
  5. Stek svampen i rapsolja cirka 5 minuter. Tillsätt zucchini. Stek ytterligare 3 minuter. Blanda ner purjolök. Låt det bli varmt. Salta och peppra. Strö över timjan och lingon.
  6. Häll av vätska från bönorna. Lägg bönor och lök i grytan när det återstår några minuter. Häll eventuellt i ett par droppar soja om du vill att grytan ska få en mustigare färg.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta

Liknande recept som Mustig kött- och böngryta med matkorn