Mustig kött- och böngryta med matkorn
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 89
Kcal / portion: 613
GBR (GI) / port: 4
Recept: 2453 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Nötkött 320.0 gram 16%
Rapsolja 1.0 msk 5%
Vatten 5.0 dl 0%
Rödvin 3.0 dl 9%
Paprika gul 1.0 st stor 2%
Köttbuljongtärning 1.0 styck 1%
Kidneybönor vita konserv sköljda 1.0 burk 11%
Rödlök 2.0 styck 5%
Svartpeppar 0%
Sojasås 0%
Champinjoner 320.0 gram 4%
Purjolök 0.5 styck 1%
Zucchini 1.0 st stor 3%
Rapsolja 1.0 msk 5%
Lingon torrfrysta 1.5 dl 2%
Mineralsalt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar 0%
Timjan 0%
Matvete 3.5 dl 38%
Skapat av: Nordisk hälsa
Tillagning
- Skär kött i grytbitar. Skiva paprika. Skär rödlök i klyftor.
- Bryn köttet i rapsolja tills det får färg. Häll på vatten och vin. Tillsätt paprika, buljongtärning, kummin och svartpeppar. Koka upp. Låt sjuda under lock cirka 40 minuter eller tills köttet är mört.
- Koka matkorn enligt anvinsning på förpackningen.
- Dela svamp i bitar. Strimla purjolök. Skär zucchini i tärningar.
- Stek svampen i rapsolja cirka 5 minuter. Tillsätt zucchini. Stek ytterligare 3 minuter. Blanda ner purjolök. Låt det bli varmt. Salta och peppra. Strö över timjan och lingon.
- Häll av vätska från bönorna. Lägg bönor och lök i grytan när det återstår några minuter. Häll eventuellt i ett par droppar soja om du vill att grytan ska få en mustigare färg.
Fler recept inom Nöt-, ox- och köttgryta
Liknande recept som Mustig kött- och böngryta med matkorn
-
Klassisk kalops, skånsk kalops, kålkalops
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kalops på märgpipa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon (bourguignonne) ā la Julia Child
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Enkel burgundisk köttgryta
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carbonnades Flamande, flamländsk (belgisk) köttgryta kokt i öl
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Fondue Bourguignonne, köttfondue från Bourgogne
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvansragu med tomat, bönor och stekt polenta
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Köttgryta med svamp och selleri
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstgryta på högrev, rotsaker och svamp
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan